Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Ξύπνα Λαέ!!! (25-7-2014)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης
Οι τραγωδίες των λαθρομεταναστών
Πριν 2.400 χρόνια, έγιναν δύο απόπειρες μαζικής εισόδου δια θαλάσσης, λαθρομεταναστών από την Περσία, το Ιράκ, την Συρία και το Αφγανιστάν. Διακινητές τους ήσαν κάποιος Δαρείος και κάποιος Ξέρξης.
Ο πρώτος, είδε τα καράβια του να βουλιάζουν στη Χαλκιδική, μαζί με χιλιάδες που κουβαλούσε και αναγκάσθηκε να γυρίσει πίσω. Οι Έλληνες, τότε, δεν έβαλαν καθόλου το χεράκι τους για να τους σώσουν αν και είχαν ισχυρή δύναμη ακτοφυλακής. Αντιθέτως, όσους έμειναν εκεί, τους έπνιξαν στον Άθω.
Στη δεύτερη απόπειρα λαθρομετανάστευσης δια θαλάσσης, ο διακινητής Ξέρξης, πήγε κατ’ ευθείαν για Αθήνα. Αλλά και εκεί, ο Θεμιστοκλής, αντί να τους βοηθήσει, τους έπνιξε όλους στα νερά της Σαλαμίνας.
Αυτά, για την ιστορία των Ελλήνων που ήταν βάρβαροι. Που δεν είχαν ανακαλύψει τις επιστήμες. Που δεν είχαν αναπτύξει τη φιλοσοφία. Που δεν είχαν φτιάξει Παρθενώνα.
Τώρα, που γίναμε πολιτισμένοι και έχουμε ανακαλύψει «το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού», και της κυριαρχίας των λάθρο επί των γηγενών, τα πράγματα άλλαξαν.


Κάθε μέρα γίνονται εισβολές και αποβάσεις λαθρομεταναστών που μερικές φορές αποτυγχάνουν και οι εισβολείς πνίγονται γιατί, οι τούρκοι διακινητές, τους βουλιάζουν τις βάρκες και φεύγουν για να μην τους πιάσουν.
Το δράμα δεν είναι ότι πνίγονται δεκάδες αλλά ότι… όπως τους κατηγορούν όσοι σώζονται, οι βάρβαροι Έλληνες της ακτοφυλακής αργούν να πάνε να τους σώσουν. 
Κάπως έτσι θα γράψει την ιστορία μας η επόμενη σοφή ιστορικός, Ρεπούση!

Ο τρύπιος τενεκές!
Βλέποντας το Σαμαρά, με το Βενιζέλο περιχαρή, στην τηλεόραση, μου ξύπνησε παιδικές μνήμες. Τότε πηγαίναμε στο φυτώριο καπνού να ποτίσουμε, βγάζαμε από το πηγάδι τον τενεκέ γεμάτο με νερό, ο οποίος έσταζε γύρω –γύρω.
Αυτό ακριβώς μου θύμισε ο Βενιζέλος, μόλις τον είδα., Ήταν γεμάτος γεμάτος αλλά από γύρο έσταζε πολύ δημοκρατία.
Από τα’ αριστερά του έσταζαν οι δημοκρατικές καταθέσεις του. Από τα δεξιά του έσταζαν δημοκρατικά ακίνητα. Από μπροστά του έσταζε πλήρης δημοκρατική αλλαζονία, του ισχυρού …του Αρχιδημοκράτη.

Πως είπατε; Ο λαός δεν είναι δημοκρατικός; Ε! λοιπόν ο λαός δεν ξέρει. Την πήρε όλη τη Δημοκρατία ο Βενιζέλος και… πανάθεμάτον, την χωράει όλη την Ελληνική Δημοκρατία γιατί έχει μεγάλο όγκο… Δημοκρατικής ευαισθησίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί έχουμε στρατό και χαλάμε χρήματα για μισθούς και εξοπλισμό. Αφού μπήκαν ήδη 2.000.000 λαθρομετανάστες και θα μπουν άλλοι τόσοι στα επόμενα 5 χρόνια, δεν είμαστε χώρα υπό κατάληψη, παραδομένη χωρίς τουφεκιά από μια κυβέρνηση που εκλέγει το συμφέρον των ολίγων, η κομματική αμορφωσιά κάποιων και η πλήση εγκεφάλου που μας κάνουν;
Ν.Γ