Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Ακόμη όμως περισσότερο με εξέπληξε ότι, προφανώς τους διέλαθε, ο συντάκτης της ανακοίνωσης αναφέρεται σε τουρκική εισβολή που μάλιστα χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη Ιστορία μας». Εκεί όμως που έπαθα την πλάκα μου είναι η επισήμανση πράξεων «εθνοκάθαρσης των κατεχόμενων εδαφών, εποικισμού, αλλά και βανδαλισμού των μνημείων του Πολιτισμού και της Εκκλησίας μας». Το άλλο, που γράφει «Τιμούμε τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής», το θεωρώ απίστευτο!
Καταγράφω στην συνέχεια ολόκληρη την ανακοίνωση, για να την διαβάσετε, σημειώνοντας ότι «… τους ήξερα για πολιτικούς απατεώνες αλλά όχι και για τόοοσο μεγάλους». Επί της ουσίας, περιμένω να δω τι θα κάνουν με το κυοφορούμενο νέο σχέδιο Ανάν.
Διαβάστε την ανακοίνωση και να θυμάστε. «Τα λόγια δεν κοστίζουν. Οι κυβερνήσεις είναι για να πράττουν και όχι για να κάνουν δηλώσεις»
Αντ.Ι.Δραστικός


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Συμπληρώνονται εφέτος σαράντα χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη Ιστορία μας. Σαράντα χρόνια κατοχής ενός μεγάλου τμήματος ανεξάρτητου κράτους, μέλους των Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σαράντα χρόνια παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, εθνοκάθαρσης των κατεχόμενων εδαφών, εποικισμού, αλλά και βανδαλισμού των μνημείων του Πολιτισμού και της Εκκλησίας μας.
Τιμούμε τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής.

Συμπαρατασσόμαστε, ταυτόχρονα, στους αγώνες των αδελφών μας Ελλήνων της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής, που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: