Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μαρία Σπυράκη: «Οι εταίροι μας πρέπει να στηρίξουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους»

Μαρία Σπυράκη: Ευρωβουλευτής Ν.Δ. -Ε.Λ.Κ.
Τη στήριξη των εταίρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ζήτησε η ευρωβουλευτής τη ΝΔ, κ. Μαρία Σπυράκη, στην πρώτη της παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη διάρκεια της συζήτησης για τον απολογισμό του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά  και του  επανεκλεγέντος προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς  . "Η Ελληνική Προεδρία και η Ελλάδα τα κατάφεραν", δήλωσε η κ. Σπυράκη, "αλλά τώρα που τα φώτα φεύγουν από εμάς χρειαζόμαστε στήριξη. Η ΝΔ το κόμμα που εκπροσωπώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρειάζεται στήριξη για να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".


Η μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι μια από τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, ανέφερε η κ. Σπυράκη. Μια αποκρατικοποίηση που γίνεται "κόντρα σε λίγους παλαιούς συνδικαλιστές και την αριστερά". Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέες θέσεις απασχόλησης, από επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό τα ομόλογα έργου (project bonds) "είναι μια πολύ καλή ιδέα. Χρειαζόμαστε ακόμη σταθεροποίηση του οικονομικού τοπίου, υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβαν οι εταίροι μας για τη μείωση του ελληνικού χρέους και η οποία απαιτείται να πραγματοποιηθεί άμεσα μετά τα stress tests που πρέπει να γίνουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες", κατέληξε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: