Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μιλτιάδης Κύρκος: Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσα από την επιχειρηματικότητα των νέων

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτ. Κύρκος
Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για την "Απασχόληση των Νέων".
Ο κ. Κύρκος επεσήμανε ότι όσο και να επαναλαμβάνουμε τις λέξεις "ανεργία των νέων" δεν πρόκειται να την καταπολεμήσουμε εάν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι οι νέοι δεν είναι απλά ένας από τους αδύναμους κρίκους της εργασιακής αλυσίδας δίπλα στις γυναίκες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτά που ανήκουν σε κάποιες μειονότητες κλπ. Είναι και αυτό,  γι' αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου όσων εκμεταλλεύονται τους νέους και τους οδηγούν σε εξαθλίωση, είτε αυτοί είναι εργοδότες είτε σύγχρονοι δουλέμποροι.


Από τους νέους τόνισε όμως θα βγουν και οι αιμοδότες της καινοτομίας, των ιδεών που σπρώχνουν τα σύνορα της επιχειρηματικότητας και είναι αυτοί που θα στηρίξουν τις  νέες μορφές βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε καθήκον λοιπόν να προσφέρουμε σε όλους ανεξαιρέτως  διαρκή και πολλές φορές εξειδικευμένη εκπαίδευση, υγιή επιχειρηματικά κίνητρα αλλά και ένα δίχτυ ασφαλείας για τις αναπόφευκτες αποτυχίες τους.
Επιμένουμε συνέχισε στην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος "Εγγύηση για τη Νεολαία" και διεκδικούμε την αύξηση του προϋπολογισμού από 6 δισ. σε 21 καθώς και μέτρα που εξασφαλίζουν την αποδοτική απορρόφηση των χρημάτων.
Διεκδικούμε σθεναρά την αποσύνδεση της έννοιας μεταρρύθμιση από τη λέξη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας για τους νέους.

Τέλος ο κ. Κύρκος σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο όταν το πιο παραγωγικό κομμάτι της βρίσκεται ανενεργό και μεταναστεύει μαζικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: