Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Ο Λαός σε καταστολή και το φάρμακο δυσεύρετο

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολ. Ιππ. Δάκογλου

Διάβασα ένα άρθρο στην ιστοσελίδα newsbomb, με τίτλο «Για ποια Δημοκρατία μιλάμε»;
Ο μεγαλοδημοσιογράφος που το έγραψε αφού περιγράφει «εξ απαλών ονύχων» τις συνθήκες επανόδου του παλαιού κομματικού συστήματος στην εξουσία αναφέρεται στην Κυπριακή τραγωδία αναγνωρίζοντας ότι το 35% της Κύπρου χάθηκε επί συγκυβερνήσεως Καραμανλή με Μαύρο και λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις (μέχρι τις 24 Ιουλίου οι Τούρκοι είχαν κερδίσει ένα απλό προγεφύρωμα στην περιοχή της Κερύνειας, εκτάσεως 3,5% του εδάφους της μεγαλονήσου). Καταγράφει την περίφημη δήλωση Καραμανλή, μία ημέρα μετά την στρατιωτική επιχείρηση του Αττίλα 2, η οποία ερμηνεύθηκε ως πράσινο φως για την κατάληψη του συμφωνηθέντος –παρασκηνιακά- τμήματος του 38%: «η ένοπλος αντιμετώπισις των Τούρκων εις Κύπρον καθίστατο αδύνατος και λόγω αποστάσεως και λόγω των γνωστών τετελεσμένων γεγονότων». Τέλος, κάνει μια κριτική αξιολόγηση των 40 χρόνων δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας αναφερόμενος σε «δυσλειτουργίες» του πολιτεύματος και, αυτό είναι το οποίο προκάλεσε το άρθρο που διαβάζετε, αναφέρεται στον τρόπο που οι πολιτειακοί παράγοντες, κόμματα κυβέρνηση και Πρόεδρος Δημοκρατίας), λειτουργούν (κατ’ άλλους χρησιμοποιούν), το πολίτευμα σήμερα.
 
Φτάσαμε στο σημείο όπου, ακόμη και τα συστημικά μέσα και οι συστημικοί δημοσιογράφοι αναγνωρίζουν τον ανήθικο, αδιέξοδο και αντισυνταγματικό τρόπο που οι κυβερνήτες φέρονται στον λαό. Αναγνωρίζουν τον πολιτικό εκλογικό εγκλωβισμό που έχει επιβληθεί στην κοινωνία από την «ιερά συμμαχία» κομμάτων, ΜΜΕ και ξένων εξωθεσμικών δυνάμεων και καταλήγουν στην διαπίστωση που εδώ και τρία χρόνια είναι μόνιμη επωδός των όσων λέω και γράφω.
Αξίζει να διαβάσετε το τελευταίο τμήμα αυτού του άρθρου από το newsbomb:

«Χάθηκε το μέτρο. Η Δημοκρατία δηλητηριάστηκε. Ένας παρά φύσιν βιασμός κατ’ εξακολούθηση από τις κυβερνήσεις και τους δανειστές που υπονόμευαν καθημερινά την υπόστασή της.
Ξέρετε, στην Ελλάδα ο καθένας έχει τη δική του Δημοκρατία. Ο κάθε πολίτης, ο κάθε πολιτικός, ο κάθε επιχειρηματίας έχει τη δημοκρατία που τον συμφέρει και είναι δημοκράτης όταν τον συμφέρει.
Άλλη η δημοκρατία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των εκδοτών, των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων, των μιζαδόρων, των πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων, και άλλη των υπαλλήλων, των μικροεμπόρων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των ψαράδων, των κτηνοτρόφων, των υπαλλήλων των 500 ευρώ! Άλλη η δημοκρατία του χωριού και άλλη της πόλης…
Για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται όλοι… Όλοι, όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν δημόσιο λόγο. Όλοι αυτοί, που με «καβάλησαν» τη δημοκρατία και έγιναν εργατοπατέρες μετατρέποντας τη δημοκρατία σε πολίτευμα των συντεχνιών.
Σε μια χώρα χωρίς λογική, χωρίς ειρμό σκέψης, χωρίς συνέχεια, η Δημοκρατία είναι σε καταστολή και το φάρμακο δυσεύρετο. Ο μόνος που μπορεί να δώσει ανάσα ζωής είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, αυτός έχει το αντίδοτο. Μόνο αυτός μπορεί να πετάξει έξω όλους αυτούς που πλήγωσαν τη Δημοκρατία μας και όλους αυτούς που τη θέλουν «νεκρή» για να κηδεμονεύσουν τη χώρα μας.

Η λύση λοιπόν, είναι στα χέρια μας!» 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και αφού ρε Δάκογλου, ο λαός είναι σε καταστολή πως θα δώσει τη λύση;