Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Κύρκος: Επιτυχημένη ή διαχειριστική η Ελληνική Προεδρία;

Μίλτος Κύρκος: Ευρωβουλευτής (Ποτάμι)
Σε αυτό το ερώτημα απάντησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στη  συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας.
Δίπλα στα σημαντικά θέματα της κοινωνικής νομοθεσίας που η Ελληνική Προεδρία προχώρησε (Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης και το ταμείο του, ο σεβασμός στο δίκαιο της θαλάσσης) υπήρξαν άλλα πολύ σημαντικά δηλωμένες προτεραιότητες της όπου η Ελληνική Προεδρία δεν πήρε πρωτοβουλίες: η ανεργία των νέων και η μετανάστευση όπου απαιτείται αλληλεγγύη στην πράξη εκ μέρους της Ένωσης είναι τα πιο σημαντικά από αυτά.


Η Ελληνική Προεδρία προώθησε από το παράθυρο το αμφιλεγόμενο ζήτημα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ήταν απούσα στην κρίση της Ουκρανίας και δεν έλαβε καμμιά πρωτοβουλία για την ανάπτυξη πιο δημοκρατικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Έπιτροπής και Κρατών Μελών. Από την Κυβέρνηση της Χώρας - Πειραματόζωο για την αντιμετώπιση της κρίσης θα το απαιτούσαμε.

"Η Ελληνική Προεδρία μπορεί να προσπάθησε με σοβαρότητα όμως δεν άγγιξε σημαντικότατους στόχους που η ίδια είχε θέσει. Ίσως γιατί επικεντρώθηκε στην πιο γραφειοκρατική αν και αναγκαία δουλειά. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημά μου είναι ότι η Ελληνική Προεδρία ήταν στενά διαχειριστική."

Δεν υπάρχουν σχόλια: