Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Οι χωματερές της Ερμιονίδας απλώνουν όπως ο μεταστατικός καρκίνος

Η Ελληνική Ριβιέρα, στολίσθηκε και περιμένει τους τουρίστες
Όπως συνηθίζει να λέει (εδώ και 4 χρόνια) ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, συνεπικουρούμενος από ένα σωρό υπουργούς, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσει σύντομα το μοντέλο (για όλη την Ελλάδα) στην θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Εν τω μεταξύ, η σύνθετη και ατελής νομοθεσία του Καλλικράτη, σε συνδυασμό με την πολιτική δειλία κάποιων δημάρχων, και βεβαίως με την ανευθυνότητα κάποιων επαγγελματιών και πολιτών, έχουν μετατρέψει την Πελοπόννησο σε Υγειονομική βόμβα.
Το βέβαιο είναι ότι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας (Ελληνική Ριβιέρα την αποκαλούσαν στο παρελθόν), αυτό το μοντέλο διαχείρισης που βιώνουν τα τελευταία χρόνια… «δεν το γουστάρουν».
Οι παράγοντες της Περιφέρειας και της αποκεντρωμένης αποδίδουν ευθύνη στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημ. Καμιζή γιατί αποφεύγει να υποδείξει χώρο για οργανωμένη προσωρινή εναπόθεση και επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου (Εκεί θα γίνεται διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων).


Ο Δήμαρχος απορρίπτει τις κατηγορίες και ανταποδίδει αποδίδοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δημήτρη Σφυρή και στην ολιγωρία του ΦΟΔΣΑ και της Περιφέρειας.
Εν τω μεταξύ, 22.000 τόνοι σκουπίδια, παραμένουν συσσωρευμένα χύδην σε πρόχειρες χωματερές, δίπλα σε κάδους σκουπιδιών και …όπου αλλού προκάνει ο καθένας.
Τους κατοίκους των Διδύμων που έκαναν από καιρό την επανάστασή τους κλείνοντας την παράνομη υπερχωματερή του Σταυρού, ακολούθησαν προσφάτως, με επιτυχία, οι κάτοικοι του Κάμπου, κλείνοντας τη νέα παράνομη χωματερή, που δημιουργήθηκε εκεί «στη ζούλα». Απομένει να δούμε ποιοι άλλοι (από Ερμιόνη μεριά όπως αναμένεται) θα πάρουν τη σκυτάλη του αγώνα και βεβαίως, για πόσο καιρό ακόμα, οι ασκούντες την εξουσία θα προσπαθούν με ασπιρίνες να γιατρέψουν τον μεταστατικό καρκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: