Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Η Παναγιά καταφυγή επωνύμων και ανωνύμων. Πως εορτάσθηκε στην Άρια Ναυπλίου, στο Αργολικό και στο Άργος

** Στην Άρια Ναυπλίου
Με πανηγυρικό εσπερινό, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε όλη την Άρια, εόρτασε ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Πέμπτη το βράδυ, 14η Αυγούστου.
Τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι και πιστοί άλλων περιοχών, υπό τους ήχους της φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.


** Στο Αργολικό Ναυπλίου
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών, για να τιμήσουν την Θεοτόκο, μητέρα του Ιησού Χριστού.
Τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Παναγιώτης Κιντής πλαισιωμένος από ιερείς των γύρω περιοχών.
Η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής εικόνας έγινε στα στενά γραφικά δρομάκια του χωριού, με συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.
Στον εορτασμό παρέστησαν, ο υφυπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μεγάλος αριθμός νέων παιδιών.

** Στο Άργος
Τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου, που βρίσκεται στο κοιμητήριο της πόλης, τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Δημήτριος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Στον εσπερινό όμως και στη λιτάνευση που έγινε στην πόλη του Άργους παρέστησαν ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός οι τοπικές αρχές του Δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και δεκάδες Δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: