Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στο Ναύπλιον


H πρωτοβουλία "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, προτρέποντας τις πόλεις να κλείνουν για μια ημέρα τους δρόμους τους στα μηχανοκίνητα οχήματα.
Η επιτυχία της αρχικής γαλλικής πρωτοβουλίας οδήγησε στην καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το 2002.
Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή προγραμμάτισε και υλοποίησε μια σειρά δράσεων.
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα 11:00: Έναρξη ενός κύκλου δεντροφυτεύσεων με την συμμετοχή του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου στο πάρκο Κολοκοτρώνη.


Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα 11.00: Διαδρομή στην πόλη του χθες και του σήμερα.
Παιδιά του Δήμου, με την καθοδήγηση του περιβαλλοντολόγου Γιώργου Εμμανουήλ και εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν έναν περίπατο  και παρατήρησαν το οικοσύστημα της περιοχής κατά μήκος της διαδρομής. Τα παιδιά θα που συμμετείχαν γνώρισαν τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα. Μετά από αυτό είναι βέβαιον πως κάποια από αυτά άλλαξαν στάσεις και συμπεριφορές σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. (Συμμετείχε το 3ο  δημοτικό σχολείο Ναυπλίου)
Ώρα 22.00: Μέλη της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Ναυπλιέων μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό του προγράμματος στους νέους της πόλης  του Ναυπλίου.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα 10.30: Ποδηλατοβόλτα στην Παλιά Πόλη

Ποδηλάτες, μέλη ποδηλατικών συλλόγων, φίλοι του ποδηλάτου, δημότες και επισκέπτες με τα ποδήλατά τους έκαναν ποδηλατοβόλτα στο ιστορικό κέντρο του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: