Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Χρειάζεται στρατηγική, επιλογή του χρόνου και οι σωστοί σύμμαχοι, για να κερδίζεις τους στόχους που θέτεις

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Για μία ακόμη φορά δικαιώνεται η τακτική Κωστούρου και τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων εμφανίζονται να υπηρετούνται, με τον καλύτερο τρόπο, την ώρα που όλα γύρω μας καταρρέουν.
Η σκόπιμη παραπληροφόρηση για δήθεν πώληση των αρχαιολογικών χώρων ή άλλων ακινήτων, ζωτικής σημασίας για το Ναύπλιον και τους κατοίκους του, αποδεικνύεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο αίολη. Παρ’ όλα αυτά οι εμπνευστές της (φορείς και συλλογικότητες της αριστεράς) επιμένουν να λειτουργούν με συλλογιστική της δεκαετίας του ’70, παρασύροντας κοντά τους και κάποια στελέχη της λεγόμενης «Λαϊκής Δεξιάς». Συνεχίζουν την επαναστατική γυμναστική των οπαδών τους, με προφανή σκοπό την ανεύρεση ψηφοφόρων μεταξύ των, δικαιολογημένα, αγανακτισμένων πολιτών, παρά το γεγονός ότι αποδεικνύονται πολλαπλώς εκτεθειμένοι.


Κάνουν πως αγνοούν το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, με τον ποιο επίσημο τρόπο δήλωσε, σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, με συμμετοχή του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου (είχε μεταβεί στην Αθήνα με πνευμονία και 40ο πυρετό, με αποτέλεσμα το ίδιο βράδυ να διακομισθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο) πως η επιλογή όσων ακινήτων ο Δήμος μπορεί και θέλει να αξιοποιήσει είναι μια επιλογή που του ανήκει. Δήλωση που επανέλαβε και με έγγραφη απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Κοδέλα.
Σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί το σχετικό σύμφωνο. Αμέσως μετά σειρά θα πάρουν τα γνωστά κτήρια, στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου. Όσο για την Καραθώνα, καμία χρήση δεν θα προχωρήσει αν προηγουμένως οι εκπρόσωποι των Δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν την συναποφασίσουν.
Πρέπει να παραδεχτούμε πως η συνεισφορά του πολιτικού προσωπικού του νομού στην διαμόρφωση αυτής της πορείας, υπήρξε θετική.
Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε ότι, για την υπόθεση της φημολογούμενης πώλησης των ακινήτων του Ναυπλίου από το ΤΑΙΠΕΔ, εκτός από τον Γιάννη Μανιάτη, τον Γιάννη Ανδριανό και τον Δημήτρη Κοδέλα, στο πλευρό του Δημάρχου Ναυπλιέων  στάθηκαν αποφασιστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς και αφανώς πλην επιμόνως ο τέταρτος βουλευτής της Αργολίδας Μάκης Βορίδης.
Επί της ουσίας, ούτε προστατευόμενες περιοχές θα πωληθούν, ούτε παρεκκλίσεις από ισχύοντες κανόνες χωροθέτησης θα γίνουν και οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά από γνωμοδότηση του Δήμου.
Όμως, αυτό που έγινε με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι αρκετό. Η στρατηγική του Δημήτρη Κωστούρου να διεκδικεί και να κερδίζει υπέρ της πόλης, θέτοντας και διεκδικώντας εφικτούς στόχους, πρέπει να υποστηριχτεί.

Θα ήταν χρήσιμο, ΤΩΡΑ, εν ώρα κρίσης, στο μεταίχμιο του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), λίγους μήνες πριν αναγγελθούν οι εκλογές (για τις οποίες τα κόμματα της συγκυβέρνησης ετοιμάζονται), όλοι οι φωνασκούντες με στόχο κάποια μικρά κομματικά οφέλη να συσπειρωθούν γύρω από τον Δήμαρχό τους και να πιέσουν για ουσιαστικές αντιπαροχές (μεταφρασμένες σε οκταψήφια κονδύλια), και να μη νοιώθουν ευτυχείς όταν τους υπόσχονται ένα χλοοτάπητα στο Ηλιόκαστρο ή δύο μεταλλικές εξέδρες στο Τολό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: