Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΣΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η Συνέντευξη, η Συνέλευση της παράταξης και η εποικοδομητική αντιπολίτευση

Τάσος Λάμπρου:
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Η Συνέντευξη
Στα δύο προηγούμενα φύλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ενημέρωση Πελοποννήσου» ο τέως Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής κατέθεσε τις προσωπικές του απόψεις τόσο για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και τις εκτιμήσεις του πάνω σε πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την προηγούμενη προεκλογική χρονιά. Επί των απόψεων αυτών, των εκτιμήσεών του και των τοποθετήσεών του προσωπικά ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» δεν επιθυμώ να σχολιάσω, ούτε να απαντήσω. Θεωρώ ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και αυτή την στιγμή ενδιαφέρουν μόνο αυτούς που θα καταγράψουν την αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας. Είναι γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος ουσιαστικά των τελευταίων δημοτικών εκλογών ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 με την οριστική και κατηγορηματική απόφαση του πρώην Δημάρχου ότι δε θα είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014. Για τους ιστορικούς του μέλλοντος καλό θα ήταν όλοι οι πρωταγωνιστές να τηρούσαν μία συνέπεια στα λόγια και στις πράξεις τους και αυτά που δήλωναν να τα πίστευαν πραγματικά. Με την συνέντευξη αυτή δικαιολόγησε την επιλογή του, σεβαστή η απόφασή του.


Στην πολιτική όμως απαιτούνται μεγάλες αποφάσεις και θεωρώ ότι μία από αυτές ήταν η ίδρυση της νέας Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» στις 18 Ιανουαρίου 2014. Εκφράσαμε και θα εκφράζουμε την αναγκαιότητα να διαμορφώσουμε μία νέα σελίδα στον τόπο μας, να ενώσουμε την κοινωνία, να ξεφύγουμε από τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και να διαμορφώσουμε την νέα εποχή, να υπηρετήσουμε την κοινωνική πρόοδο και να διεκδικήσουμε μία νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα υπηρετεί την προοδευτική κατεύθυνση της τοπικής μας κοινωνίας. Επίσης υπενθυμίζω ότι κανένας δεν έκρυψε την πολιτική του αναφορά και σε ποιά πολιτική παράταξη ανήκει, μέσω αυτής το 1986 γνώρισα τον Δημήτρη Καμιζή ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο και ήμουνα μόλις 16 χρονών.  Και για την ιστορία «……το 2019 θα είμαι μόλις 49 χρονών». Απαιτείται να γυρίσουμε σελίδα και να αναδειχτούν νέα στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση τα οποία θα προσφέρουν στον τόπο. Δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στο να αναδείξουμε νέους ανθρώπους που θα προσφέρουν δημιουργικά στο Δήμο μας και στην τοπική μας κοινωνία.

Η Συνέλευση της παράταξης και η εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι η Δημοτική μας Παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» δεν ιδρύθηκε για να συμμετέχει μόνο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014, αλλά να έχει μία ουσιαστική παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Με τη λαϊκή ετυμηγορία αναδειχτήκαμε τρίτη κατά σειρά Δημοτική Παράταξη και θα ασκήσουμε το θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης. Πέρα όμως από τις ευθύνες που θα έχουμε σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων απαιτείται η παράταξή μας να αποκτήσει μία οργανωτική διάρθρωση και μέσω αυτής να κινητοποιήσει την τοπική μας κοινωνία, να ενεργοποιήσει τους δημότες στα κρίσιμα θέματα που μας απασχολούν όλους. Από την άλλη πλευρά προσωπικά είχα δεσμευτεί στην αρχή της συλλογικότητας. Επομένως η παράταξή μας θα αποκτήσει εκείνα τα όργανα της Διοίκησης που θα εξασφαλίσουν την άνω αρχή. Σας προσκαλώ λοιπόν την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου και ώρα 19:30 στην Συνέλευση της Παράταξής μας. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξης να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
α) Ενημέρωση στα πλαίσια της έναρξης της νέας Δημοτικής περιόδου και
β) έγκριση καταστατικού.
Στα πλαίσια ανάδειξης των νέων οργάνων θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ενεργοποιηθούν τα μέλη μας σε ομάδες εργασίας και να δραστηριοποιηθούν σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.
Εγκαινιάζουμε μία νέα πρωτόγνωρη διαδικασία η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ασκήσουμε μία ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Ø Άσκηση ελέγχου της παρούσας Δημοτικής Αρχής
Ø Διατύπωση προτάσεων και λύσεων επί των τοπικών προβλημάτων
Ø Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας
Ø Διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την τοπική ανάπτυξη με παράλληλη κοινωνική συνοχή για μία προοδευτική κατεύθυνση της τοπικής μας κοινωνίας.
Για την Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
Ο Επικεφαλής
Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: