Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τατούλης: Η τουριστική και εμπορική χρήση του αεροδρομίου Τρίπολης ήταν ένα έργο - σημαία της Περιφέρειας

Αβραμόπουλος, Χρυσοχοΐδης, Τατούλης και Διδασκάλου
Μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον ΥΕΘΑ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Μεταφορών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και για πολιτική χρήση, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«… Άλλο ένα έργο- σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει τον δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας. Έχω ήδη πει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.
Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics.

Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: