Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στο Δήμο Τρίπολης για την παράνομη χωματερή της Αγίας Τριάδος

Πρόστιμο 50.000 €, καταλόγισε στο Δήμο Τρίπολης η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μη σύννομη λειτουργία του χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αγία Τριάδα!
Το πρόστιμο, που υπέγραψε ο κ. Τατούλης στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, επεβλήθη μετά από αυτοψίες που έγιναν στο χώρο το περασμένο καλοκαίρι, όταν ακόμη συνέχιζαν να πηγαίνουν σκουπίδια εκεί. Από τη 1η Σεπτεμβρίου και μετά, η νέα δημοτική αρχή Παυλή έχει διακόψει την εναπόθεση σκουπιδιών στην Αγία Τριάδα, όπου όμως έχουν ήδη συσσωρευτεί πολλές δεκάδες χιλιάδες τόνοι προς μεταφορά σε άλλο νόμιμο χώρο.
Από το 2012 μέχρι σήμερα η Περιφέρεια έχει επιβάλλει δύο ακόμη πρόστιμα στον δήμο Τρίπολης για κατ’ εξακολούθηση εναπόθεση απορριμμάτων σε χώρο μεταφόρτωσης που δεν διαθέτει έγκριση περιβαλλοντικών όρων


και που δεν έχουν εφαρμοστεί από το Δήμο Τρίπολης τα αναγκαία προσωρινά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του χώρου (στεγάνωση δαπέδου, συλλογή στραγγιδίων και μεταφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό Τρίπολης, περίφραξη, μέτρα πυρασφάλειας).
Τα εισπραττόμενα πρόστιμα επιμερίζονται κατά ποσοστό 60% υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) (κωδ. 3517) και 40% υπέρ του Δημοσίου (κωδ. 3739)
Πέραν του Διοικητικού προστίμου, ο Δήμος Τρίπολης παραπέμπεται και στην ποινική δικαιοσύνη για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

Κατά της απόφασης αυτής, ο Δήμος μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, εντός 60 ημερών ή να προσβάλλει τη νομιμότητα έκδοσής της, ενώπιον του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας & Ιονίου μέσα σε 15 ημέρες, αφότου έλαβε γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: