Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Βράβευση 9 καινοτόμων επιχειρήσεων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας

Στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχουν επιχειρήσεις που τολμούν και με όπλο την καινοτομία πετυχαίνουν. Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις ήταν η βραδιά της 29ης Σεπτεμβρίου 2014, που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση που είχε τίτλο τίτλο: «Καινοτομία και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα» και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην έναρξη της εκδήλωσης:
«Με το θεσμό αυτό σηματοδοτούμε το χρονικό σημείο και την ανάγκη να υπερβούμε την οικονομική κρίση, εξωτερικεύοντας ως χώρα, ως επιχειρηματίες, ως εταιρίες και ως φορείς τον καλύτερό μας εαυτό, προς τον έλληνα καταναλωτή και κυρίως προς τις διεθνείς αγορές.

Ο θεσμός εκφράζει τη στρατηγική επιλογή ενώπιον της οποίας βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία, να επιβραβεύσει τον δυναμισμό και όχι τη μιζέρια, να ακολουθήσει το δρόμο της εξωστρέφειας και όχι της ηττοπάθειας και να εμπνευσθεί από τα φωτεινά παραδείγματα ελλήνων επιχειρηματιών και επιχειρήσεων που έχουν ήδη «κολυμπήσει» στα βαθιά νερά της κρίσης και έχουν βγει νικητές.
Τιμούμε σήμερα τον Δημιουργικό Ηγέτη ή την ηγετική ομάδα επιχειρήσεων που διακρίνονται από την ικανότητα να συμβιβάζουν τα ασυμβίβαστα να επινοούν πρωτότυπες λύσεις και να εντοπίζουν νέες ευκαιρίες, ώστε να μην υπηρετούν στενά την οικονομική συγκυρία, αλλά να την υπερβαίνουν, γράφοντας νέες σελίδες επιχειρηματικής αριστείας».

Τη μεγάλη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, επέλεξε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας προκειμένου να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για την οικονομία, τον έλληνα επιχειρηματία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως τόνισε, στην ομιλία του: «Από εμάς, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους αγρότες εξαρτάται να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές και να διαμορφώσουμε το μέλλον. Αρκεί να εργασθούμε με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και η δημιουργία ενός νέου προτύπου ανάπτυξης, καινοτόμου και εξωστρεφούς, προς όφελος του τόπου, προς όφελος όλων μας».
Μεταξύ των δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για την ενίσχυση της ρευστότητας και την υποστήριξη της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, όπως τις ανακοίνωσε ο κ. Σάλλας, ήταν και «η επιβράβευση» 100.000 και πλέον πελατών μας, επαγγελματιών, μικρών επιχειρήσεων και αγροτών, με υπόλοιπα δανείων μέχρι 200.000 ευρώ, που παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων είναι ενήμεροι προς τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, προχωρούμε από την 1η Νοεμβρίου σε μείωση όλων των περιθωρίων επιτοκίου κατά ένα τοις εκατό (100 πόντους).
Ο κ. Σάλλας, ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, με γνώμονα τα διεθνή πρότυπα και με κύριο σκοπό την υποστήριξη επιχειρηματικών σχεδίων των οποίων η αποδοτικότητα να βασίζεται στην εκτεταμένη εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, την υλοποίηση νέων ιδεών και τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο οποίος παρέστη, έλαβε τον λόγο και μεταξύ άλλων είπε:
«Η πρόκληση για την πατρίδα μας είναι σαφής και δεδομένη:
Επιτυχής τοποθέτηση μέσα στο νέο διεθνές απαιτητικό περιβάλλον μέσα από το δυναμικό τρίπτυχο «Καινοτομία - Ποιότητα - Εξωστρέφεια».
Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι νέοι και δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν με μικρό αρχικό κεφάλαιο, ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές και καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι ότι οι επιχειρήσεις που καινοτομούν δεν είναι μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις σε σύγχρονους κλάδους της πληροφορικής και της νανοτεχνολογίας.
Είναι επιπλέον και εταιρίες με μακρόχρονη παράδοση δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, όπου η νέα γενιά παίρνοντας τα σκήπτρα από την παλαιότερη, φέρνει νέες ιδέες και καινοτομεί. (…) Την κρίση δεν θα την υπερβούμε κοιτάζοντας με νοσταλγία το παρελθόν. Την κρίση θα την υπερβούμε κοιτάζοντας με έμπνευση και όραμα προς το μέλλον».
Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν, είναι:
1. Εταιρεία MATRIX ,
2. Εταιρεία ΛΟΥΞ
3. Εταιρεία ΕPSILONNET
4. Εταιρεία ONEX
5. Εταιρεία MAT ELECTRONICS
6. Συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα-ΠΙΕΣ,
7. Εταιρεία TAXIBEAT
8. Όμιλος 9 ΣΥΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: