Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στο Ναύπλιον. Αύριο αποφασίζει το αιρετό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας

ΤΡΙΠΟΛΗ: Η επίτευξη των στόχων της υπογειοποίησης των κάδων πέτυχε
όπου συνεργάσθηκαν οι Δημότες και λειτούργησε η αποκομιδή των σκουπιδιών
Με 14 θέματα στην Ημερήσια διάταξη, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, συνεδριάζει αύριο (Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 18.00) το αιρετό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου.
Μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων είναι και η πρόταση υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης (Θέμα 13), ο ηλεκτροφωτισμός της Αρβανιτιάς, η επιδιόρθωση του ρολογιού της πόλης στην Ακροναυπλία (Θέμα 12), και η στάθμευση οχημάτων στην Λεωφόρο Αμαλίας (Θέμα 9). Θα συζητηθούν ακόμη Μέτρα και δράσεις πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων (Θέμα 4).
Σχετικά με το θέμα υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων, όπως δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, Χρήστος Νταβάκος, «εφ’ όσον αποφασισθεί η Υπογειοποίηση των κάδων θα ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η εκπόνηση της σχετικής μελέτης και υποβληθεί αίτημα στον Δήμο Ναυπλιέων να ερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, όπως έχει γίνει στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα, στον Βόλο, στην Θεσσαλονίκη και αλλού».
Τα 14 θέματα για τα οποία θα ληφθούν αποφάσεις είναι:


1ο ΘΕΜΑ: Ανάκληση της με αριθμ. 46/2014  προέγκρισης ΚΥΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ» στην οδό Αμαλίας 14 στην Δ.Κ. Ναυπλιέων Δήμου Ναυπλιέων στον Πουλή Θεόδωρο.
2ο ΘΕΜΑ: Προέγκριση για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος που θα λειτουργήσει ως επιχείρηση  Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών  στην οδό  Αμαλίας 14 στην Δ.Κ. Ναυπλίου Δήμου Ναυπλιέων στον Πουλή Θεόδωρο.
3ο ΘΕΜΑ: Προέγκριση για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος που θα λειτουργήσει ως επιχείρηση  Επιχείρηση Αναψυχής (ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ) στην οδό  Ασκληπιού 66  στην Δ.Κ. Ναυπλίου Δήμου Ναυπλιέων στον Μπούνο Ιωάννη.
4ο ΘΕΜΑ: Μέτρα και δράσεις πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων 2014-2019
5ο ΘΕΜΑ: Λειτουργία κενωθέντων περιπτέρων και δημιουργία νέων.
6ο ΘΕΜΑ: Υπερβολικός φόρτος στους κάδους των απορριμμάτων οι οποίοι βρίσκονται, επί των οδών Χαρμαντά και Ν. Λάμπρου γωνία.
7ο ΘΕΜΑ: Ονοματολογία δημοτικής οδού.
8ο ΘΕΜΑ: Αλλαγή χρήσης κτιρίου από κατοικία σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.
9ο ΘΕΜΑ: Προτάσεις για την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αμαλίας.
10ο ΘΕΜΑ: Προέγκριση για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος που θα λειτουργήσει ως επιχείρηση Μικτής Λιανικής Διάθεσης  τροφίμων –Μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος στην οδό Πραξιτέλους αριθμ.5 της Δ.Κ. Ναυπλίου Δήμου Ναυπλιέων στην Αικατερίνη Μπατζάβαλη.
11ο ΘΕΜΑ: Προέγκριση για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος που θα λειτουργήσει ως επιχείρηση Αναψυχής (ΚΑΦΕΝΕΙΟ) στην οδό Λ.Αμαλίας 2 Δ.Κ. Ναυπλίου Δήμου Ναυπλιέων στον Ευάγγελο Καβαλάρη.
12ο ΘΕΜΑ: Ηλεκτροφωτισμός δρόμου Αρβανιτιάς και επισκευή ρολογιού πόλεως Ναυπλίου.
13ο ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων.
14ο ΘΕΜΑ: Ηλεκτροφωτισμός στην πόλη του Ναυπλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: