Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ερμιόνη: Με τον Κανάρη καπετάνιο και καλά μαθήματα!

Την 6η σχολή Ανοιχτής Θάλασσας,  διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ερμιόνης, με αφετηρία στις 31 Οκτωβρίου και ολοκλήρωση  στις 23 Νοεμβρίου. 
Θα περιλαμβάνει, όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, Σπύρο Κανάρη.
Τα θεωρητικά μαθήματα, θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα, ενώ  η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος,  θα γίνεται  κάθε Σάββατο και Κυριακή.


Οι εκπαιδευόμενοι  θα έχουν την ευκαιρία, να εξοικειωθούν με την ιστιοπλοΐα, να  μάθουν  τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας των σκαφών ανοιχτής θάλασσας, τη χρήση των πανιών, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας  και  μηχανικής, ώστε να μπορούν εν καιρώ, να μανουβράρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, τύπου Ανοικτής Θαλάσσης.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα χορηγηθεί στους απόφοιτους δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας, διεθνώς αναγνωρισμένο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ν.Ο.ΕΡ, τα θεωρητικά μαθήματα, μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σχολών, της ιστιοπλοΐας του Ερμιονίτικου  Ομίλου, που επιθυμούν να «φρεσκάρουν» και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, γύρω από την «Ανοιχτή Θάλασσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: