Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πάνε για κλείσιμο τα Κέντρα Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού

Παύλος Δαγρές
    Παραιτούνται γιατροί διαμαρτυρόμενοι ότι εργάζονται μέχρι και 80 ώρες την εβδομάδα αντί του 48ώρου που προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς εργασίας.
    Τεράστιες οι ευθύνες κάποιων αρμοδίων στο χώρο της υγείας καθώς και των Τοπικών Αρχών και των πολιτών που επί μακρόν έχουν ανεχθεί την νοσηρή αυτή κατάσταση στο χώρο της Υγείας.
   Μέχρι εδώ κύριοι δεν πάει άλλο.
   Είναι αδιανόητο Έλληνες επιχειρηματίες να έχουν δωρίσει  τρία ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και η διακομιδή των βαριά ασθενών να γίνεται σε πολλές περιπτώσεις στις καρότσες των αγροτικών αυτοκινήτων.
   Έτσι φθάσαμε σε αθρόες παραιτήσεις γιατρών  που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού και επί 4 χρόνια αναγκάζονταν να εφημερεύουν εκτός από το Κέντρο Υγείας που υπηρετούσαν και στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου που ουσιαστικά υπολειτουργεί και μάλιστα αδικαιολόγητα.
   Παραιτούνται λοιπόν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Λυγουριού μη αντέχοντας να διανύουν πολλά χιλιόμετρα να εργάζονται 80 ώρες την εβδομάδα για να καλύπτουν και ανάγκες του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.


   Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Υγείας Λυγουριού  λειτούργησε επί χρόνια κατά τρόπο υποδειγματικό χάριν και στις προσπάθειες  του διευθυντή Προκόπη Νταβλαντά που ενήργησε ώστε να υπάρχει πληρότητα από γιατρούς. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό να κλείσει εξ αιτίας του προβλήματος που έχει δημιουργήσει η υπολειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που άμεσα επηρεάζει και τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λυγουριού.
   Ότι λοιπόν δεν κατάφεραν να πετύχουν οι Τροϊκανοί που ζητούσαν επίμονα να κλείσει το Νοσοκομείο Ναυπλίου και το Κέντρο Υγείας Λυγουριού, φαίνεται θα το κατορθώσουμε  ... μόνοι μας.
   Και να σκεφθεί κανείς ότι στις παράλογες απαιτήσεις των αδηφάγων της Τρόϊκας για κλείσιμο των προαναφερόμενων νοσηλευτικών  Ιδρυμάτων στην Αργολίδα, αντιτάχθηκε και η οικογένεια Σαμαρά.
   Και το ερώτημα είναι τούτο:
   Πώς είναι δυνατόν να υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όταν εντός του κτιρίου έχουν αναρτηθεί είκοσι ονόματα δωρητών του Ιδρύματος εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της χώρας όπως: Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Γεώργιος Λιβανός, Φωτεινή Λιβανού, Μαυρολέων, Γεώργιος Κόβας και άλλοι;
   Δικαίως ερωτούν κάποιοι: Πού διατέθηκαν οι δωρεές των δωρητών; Και γιατί υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου που εξ αιτίας της δυσλειτουργίας του επηρεάζεται άμεσα και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λυγουρίου;
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Κων/νου Παλαιολόγου 9 Ναύπλιο
τηλ. 6943570958                       


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κοινή λογική κ.Δαγρέ λέει πως οι δωρητές δίνουν κάποιο χρηματικό ποσό για να καλυφθούν κάποιες εξοπλιστικές ανάγκες ή δίνουν κατευθείαν, μετά από υπόδειξη των υπευθύνων, τον εξοπλισμό που χρειάζεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Κανείς δεν δίνει τα χρήματα και τις δωρεές για να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες του προσωπικού. Πολύ ωραία τα λέτε και πιστεύω οι περισσότεροι συμφωνούν,αλλά πρέπει επιτέλους να φτύσουμε την καραμέλα των "δωρητών" για την περιοχή μας. Περισσότερο κακό κάνουν τελικά παρά καλό. Καλό θα ήταν να ανακαλέσετε για το παραπάνω σχόλιο.

Ι.