Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι είναι οι Σχιζοφρενείς, οι Δειλοί, οι Διαπλεκόμενοι και οι Υπερασπιστές των Παρανόμων, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη;

Για μια ακόμη φορά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδειξε με τα όσα είπε στην συζήτηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου πως, νοιώθει να πατάει στέρεα.
Όχι μόνον άντεξε στις επιθέσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που έδειξαν να μην έχουν κοινή στρατηγική αποδόμησης του σχεδιασμού προώθησης του έργου, αλλά και πέρασε στην επίθεση με λεκτικές βόμβες και δώρα προς τους Δημάρχους που θα φέρουν το βάρος της συνεργασίας με την ΤΕΡΝΑ.
Απευθυνόμενος προς τους αντιπάλους του:


- Δεν τους είπε σχιζοφρενείς αλλά μίλησε για «σχιζοειδή στάση».
- Δεν τους είπε δειλούς και διαπλεκόμενους αλλά μίλησε για «πράξη δειλίας και διαπλοκής».
- Δεν τους είπε υπερασπιστές των παρανόμων αλλά μίλησε για στάση της «ένοχης ανοχής».
- Αποκάλυψε τέλος ότι θα προβλέπεται επιβράβευση σε όσους Δήμους επιτυγχάνουν μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ως κίνητρο για την επίτευξη μεγαλύτερων αποτελεσμάτων.

Έκανε λόγο για «σχιζοειδή στάση», ο κ. Τατούλης, ως προς τις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού, απ’ τη μια διαφωνούν συλλήβδην με το έργο, ενώ απ’ την άλλη κατηγορούν την Περιφερειακή αρχή ότι καθυστερεί την υλοποίηση του. 
Σχολίασε με καυστικό τρόπο τη στάση της «ένοχης ανοχής» απέναντι στη μη τήρηση της νομιμότητας, την οποία χαρακτήρισε «πράξη δειλίας και διαπλοκής» και ανέφερε ότι η Περιφερειακή αρχή εξαρχής προάσπισε τη νομιμότητα, ήταν απόλυτα συνεπής σε όσα υποσχέθηκε και για το λόγο αυτό την εμπιστεύονται οι πολίτες.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά, σε όσους συλλήβδην και αδιακρίτως κατηγορούν την περιφερειακή αρχή, «ότι θα υιοθετήσουμε την καύση ως μέθοδο διαχείρισης, ότι θα δώσουμε το έργο στο Μπόμπολα ή στους Γερμανούς» και υπογράμμισε ότι όλα αυτά προέρχονται από αυτούς που έχουν κάνει ήδη τις συμφωνίες τους κάτω από το τραπέζι, ψέγοντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση ότι έχει οχυρωθεί στην «άγνοιά της» και στη λογική του «μηδέν πράττειν», υιοθετώντας τακτικισμούς προηγούμενων δεκαετιών.
Αναφορικά, τέλος, με το θέμα της ανακύκλωσης ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι με το σχέδιό της η Περιφέρεια δεν επιτυγχάνει μόνο τον εθνικό στόχο για την ανακύκλωση του 50% των απορριμμάτων, αλλά εξασφαλίζει επιπλέον ποσοστό 30% με ευθύνη του αναδόχου», σημείωσε ωστόσο ότι απαιτείται πολύ δουλειά στο κομμάτι της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών ώστε να επιτύχει. Αποκάλυψε επίσης ο Περιφερειάρχης ότι θα προβλέπεται επιβράβευση σε όσους Δήμους επιτυγχάνουν μείωση του όγκου των απορριμμάτων ως κίνητρο για την επίτευξη μεγαλύτερων αποτελεσμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: