Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την συγκρότηση του Προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ)

Ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δημήτρης Καμπόσος
(Σημερινή φωτογραφία από το Καλημέρα Αρκαδία)
Μετά την άνετη, και με μεγάλη διαφορά, νίκη του Δημήτρη Καμπόσου, που υπερίσχυσε κατά 5 ολόκληρες ψήφους (επί 20 συνολικώς ψηφισάντων) του αντιπάλου του Βαγγέλη Βαλιώτη (Δημάρχου Σπάρτης), προχώρησαν οι διαδικασίες εκλογής των υπολοίπων μελών του προεδρείου.
Το αίτημα της αντιπολίτευσης να μοιρασθούν οι θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέως σε δικούς τους υποψηφίους, απερρίφθη από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Δημήτρη Καμπόσο και προχώρησαν οι εκλογικές διαδικασίες.
Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ εξελέγη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Γραμματέας ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης. Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέχτηκαν ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος.


Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μετά την απόρριψη του αιτήματος διανομής των θέσεων του Προεδρείου στις παρατάξεις (ενέργεια που ονόμασαν διαπαραταξιακό προεδρείο), αποχώρησαν και δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.
Η πρώτη δήλωση

Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους Μυκηνών), ευχαρίστησε το σώμα για την  εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και τον εξέλεξε με μια τόσο ισχυρή πλειοψηφία. Δήλωσε δε, μεταξύ άλλων, ότι «Τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη, είναι μεγάλα και στόχος του  νέου  προεδρείου είναι  να τα  αντιμετωπίσει και να οδηγήσει αυτή την κοινωνία που χειμάζεται σε καλύτερες μέρες. Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: