Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ: 18 εκτάσεις και 2 κτήρια ξεπουλιούνται, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, και η Περιφέρεια ‘σφυρίζει αδιάφορα’.

Γιώργος Γαβρήλος:
Περιφερειακός Σύμβουλος (Αργολίδα)
Ευτύχησε η περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» να ορίσει ως εκπρόσωπό της, στην ανάπτυξη της ερώτησης για την μεταφορά δημόσιων ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ και την μεταβίβασή τους σε ιδιώτες, τον Γιώργο Γαβρήλο.
Χωρίς άναρθρες κραυγές και υπερβολές στις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, στρίμωξε τον Περιφερειάρχη και αποκάλυψε ότι: «η Περιφερειακή Αρχή, αν και εκλεγμένη, χωρίς να έχει δική της φωνή και λόγο, ‘σφυρίζει’ αδιάφορα, γι’ αυτά που δρομολογούνται εις βάρος της τοπικής οικονομίας και του περιβάλλοντος. Δεν παίρνει θέση και δεν εναντιώνεται σε όσα σχεδιάζονται για την περιοχή και αδιαφορεί για το ξεπούλημα εκτάσεων σ’ όλους τους νομούς».
«Η αδράνεια ή η συνειδητή ολιγωρία της, είναι συνενοχή σ’ ένα έγκλημα που συντελείται κατά των επόμενων γενιών, προσβάλλοντας τις προηγούμενες που αγωνίστηκαν για να τις διατηρήσουν δημόσιες», κατέληξε ζητώντας απαντήσεις σε δύο ερωτήματα που διατύπωσε:


1.- Ποια είναι η θέση του, γι’ αυτά που σχεδιάζονται για τον τόπο  ερήμην μας;
2.- Έχει σχέδιο για την αξιοποίηση των παραπάνω σημαντικών εκτάσεων της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών;
Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Γαβρήλος αναφέρθηκε «στην Ακροναυπλία, στα 1.911 στρ. στην Καραθώνα, στα 32 στρ. παραλιακής έκτασης στο Κονδύλι, στα 38 στρ. στο Σαλάντι, στα 135 στρ. παραλιακής έκτασης στην Κινέτα, στα 175 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σαρακίνο και τον Σίμο Ελαφονήσου, στα 500 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γλυκόβρυση, στα 107 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σκουτάρι, στα 11 στρ. παραλίας στην Παχιά Άμμο Πλύτρας, στην Περιφερειακή αγορά στο Λεχαίο Κορινθίας, στα 2 κτίρια της ΔΟΥ στην Κόρινθο, στα 300 στρ. στη Μπαφαρίστρα στον Δ. Κορίνθου, στα 300 στρ. στα Καμίνια της Β. Κυνουρίας, στα 11 στρ. στο Άστρος, στα 535 στρ. στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, στα 44 στρ. στο Διβάρι, στα 220 στρ. στην Μπούκα, στα 19,5 στρ. στο Πεταλίδι, καθώς και σε άλλες σημαντικές εκτάσεις».
Τόνισε ότι «έως σήμερα, καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Αρχή  ενάντια στον αντιαναπτυξιακό, καταστροφικό και βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό τουριστικής «αρπακτής», που θα τσιμεντοποιήσει τη χώρα».

Οι απαντήσεις του Περιφερειάρχη, δεν έπεισαν τον ερωτώντα Γιώργο Γαβρήλο, ο οποίος δευτερολογώντας και επετέθη με σφοδρότητα κατά του Πέτρου Τατούλη. «Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η Περιφερειακή Αρχή συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική της Κυβέρνησης, για την μεταφορά δημοσίων εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ και του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου της χώρας.
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η περιφερειακή Αρχή δεν έχει πρόταση αξιοποίησης των εκτάσεων της περιφέρειας Πελοποννήσου για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ενώ ο κ. Τατούλης διατύπωσε με σαφήνεια, ότι δεν πρόκειται να λάβει ουδεμία πρωτοβουλία να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται για τον τόπο και τις επόμενες γενιές».
Η «Πελοπόννησος Πρώτα», στηρίζοντας τις παρεμβάσεις του Γιώργου Γαβρήλου, εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει: «Την ώρα που άλλες Περιφέρειες, Δήμοι και συλλογικότητες  έχουν ξεσηκωθεί κατά της πολιτικής ξεπουλήματος της χώρας, η Κυβέρνηση στο πρόσωπο του κ. Τατούλη έχει βρει πρόθυμο συνένοχο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: