Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Άκουσον μεν… Πάταξον δε!!!»

Γράφει ο Καθάριος
Έχει αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων. Και όπως φαίνεται, το ενδιαφέρον θα είναι αυξανόμενο, καθ’ όλη την διάρκεια της τελευταίας θητείας της Δημοτικής αρχής Πνευματικού. Η αντιπολίτευση, μετά από πολλά χρόνια απέκτησε φωνή, και έτσι «τα κάτω από το χαλί» θα βγαίνουν στο προσκήνιο.

Δεν του χαρίσθηκαν του Σταυρέλη, για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τις σουίτες των αδεσπότων. «Να σταματήσει τα ευφυολογήματα και να εφαρμόσει το νόμο, απαλλάσσοντας τους Δημότες και την πόλη από το πρόβλημα» απάντησε ο Νανόπουλος και θύμισε ότι «η Συμμαχία Πολιτών» έχει ζητήσει να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτοντας συγχρόνως τις προτάσεις της και μάλιστα κοστολογημένες».



Τελικά, ο Δήμαρχος είναι αρμόδιος για το έργο του Ξηριά ή δεν είναι. Μας έχει μπερδέψει με τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις που κάνει εδώ και χρόνια.
Επί της ουσίας, όμως, η τοποθέτηση Νανόπουλου ήταν σωστή: «Το έργο είναι σημαντικό και κακώς καθυστερεί τόσα πολλά χρόνια. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι υπαρκτές. Πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και σε σημεία που είναι γνωστά. Το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τρέξουμε γιατί τα λεφτά υπάρχουν και είναι άδικο να χαθούν».


Από το ρεπορτάζ μάθαμε τι ζήτησε ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου από τον περιοδεύοντα επισκέπτη Υπουργό κ. Κικίλια. Δεν μάθαμε όμως τι ζήτησαν, αν ζήτησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και η ΝΟΔΕ Κορινθίας. (Οι φήμες ότι ζήτησαν να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών δεν επαληθεύτηκαν από κανένα).

Ο μάχιμος και άξιος Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος ευλόγησε την έναρξη της Σχολής Γονέων που λειτουργεί η Μητρόπολη Κορίνθου. Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε παράλληλα με τα καθήκοντα των γονέων …να τους δίδασκαν και τις υποχρεώσεις τους ως πολιτών;
Καθάριος


Δεν υπάρχουν σχόλια: