Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

20 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων με εντολή Διδασκάλου

Γιώργος Διδασκάλου
Είκοσι αυθαίρετες κατασκευές, σε αιγιαλούς και παραλίες της Αχαΐας, κατεδαφίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με εργολαβίες, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ).
Τα αυθαίρετα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν από τον αιγιαλό βρίσκονται στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Μονοδενδρίου και των Βραχνέϊκων.
Οι κατεδαφίσεις έγιναν παρουσία στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και επιθεωρητών του Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς, παραλίες και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Όπως δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, κ. Γεώργιος Διδασκάλου, «οι εργολαβίες κατεδαφίσεων θα συνεχιστούν, από τις αρχές του επόμενου χρόνου και σε άλλες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».


Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που υλοποιούνται τώρα, είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν, από Περιφέρειες και Νομαρχίες, ακόμη και προ 20ετίας.   
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των αυθαιρέτων καταλήψεων και με αφορμή τη συνέχιση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου σχολίασε απαντών σε ερώτηση δημοσιογράφου.

 «Με αίσθημα ευθύνης και συνεπείς απέναντι στους πολίτες, συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Οι εποχές της ασυδοσίας, που καθ’ ένας μπορούσε να αυθαιρετεί, για προσωπικό όφελος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στο Περιβάλλον, αλλά και στην ποιότητα ζωής των υπολοίπων έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: