Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε 3 εκπληκτικά σπήλαια που αξίζει να επισκεφθείτε

Δείτε 3 εκπληκτικά σπήλαια που δεν αποτελούν αποκύημα φαντασίας ή σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αντίθετα, μπορείτε να τα βρείτε σε μερικές από τις πιο γνωστές περιοχές του πλανήτη μας, στην Ασία, την Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Αν και δεν είναι ανοικτά για το κοινό, αποτελούν προορισμό εξερευνητών και φωτογράφων. Χάρη σε αυτούς έχουμε την ευκαιρία να μπούμε και εμείς για λίγο στο εσωτερικό τους…


1. Son Doong Cave , Βιετνάμ
Το Son Doong Cave στο Βιετνάμ, είναι το μεγαλύτερο γνωστό μέχρι σήμερα σπήλαιο στον κόσμο. Με περίπου 9 χιλιόμετρα μήκος, 200 μέτρα πλάτος και 150 μέτρα ύψος είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει ολόκληρη ζούγκλα, πελώριους σταλαγμίτες και τροπικές παραλίες με λευκή άμμο. Διαθέτει το δικό του μικροκλίμα, καθώς και είδη ζώων που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

2. Σπηλιά από πάγο κοντά στο ηφαίστειο Mutnovsky, Ρωσία
Σπηλιές πάγου όπως αυτή σχηματίζονται αρκετές στους παγετώνες γύρω από το ηφαίστειο Mutnovsky στη Ρωσία. Οι περισσότερες από αυτές δημιουργούνται από ανοίγματα που απελευθερώνουν ηφαιστειακή θερμότητα και αέρια που ονομάζονται ατμίδες.

3. Ορυχείο Naica, Μεξικό

Στις σπηλιές Naica στο Μεξικό υπάρχουν μερικοί από τους μεγαλύτερους κρυστάλλους που έχετε δει ποτέ. Η σπηλιά στην οποία βρίσκονται ονομάζεται Crystal Cave και είναι κλειστή για το κοινό λόγω του βάθους, της θερμότητας αλλά και των επικίνδυνων συνθηκών που υπάρχουν στο εσωτερικό της. Ωστόσο, οι άφθονες φωτογραφίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο είναι αρκετές για να χαρακτηριστεί ως ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: