Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτική παρέμβαση Μανιάτη για εκλογές, ΠΑΣΟΚ, και Παπανδρέου

Οι επικείμενες εκλογές, η πιθανή μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε «Δημοκρατική Παράταξη» και η επαπειλούμενη διάσπασή του από τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν το αντικείμενο διαδοχικών δημοσίων παρεμβάσεων του Γιάννη Μανιάτη.
Ο βουλευτής Αργολίδας και υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απευθυνόμενος στο θυμικό της μεγάλης μάζας των οπαδών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ έκανε έκκληση προς όλους να «κρατήσουν όρθιο και ενωμένο το ΠΑΣΟΚ».
Για όσους όμως γνωρίζουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές των πολιτικών κειμένων, μια φράση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων …«οι δύο πολιτικοί ηγέτες που θυσιάστηκαν», προκαλεί ερωτήματα σχετικά με μία πιθανή επερχόμενη αλλαγή στην ονομασία και την ηγεσία αυτού του πολιτικού χώρου.
Οι δηλώσεις Μανιάτη «χωρίς επεξεργασία» έχουν ως εξής:

«Έχουμε όλοι καθήκον και υποχρέωση να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και όρθιο και να το καταστήσουμε εγγυητή της εθνικής σταθερότητας της χώρας. Κανείς δεν μπορεί ούτε δικαιούται να το διασπάσει.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και ανήκει σε όλο το λαό και στους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ όπως διέσωσε τη χώρα από την ασύντακτη χρεοκοπία με την ίδια δύναμη αγωνίζεται για να φύγουμε από τη κρίση και να γυρίσουμε σελίδα δίνοντας βάρος στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Μετά τις εκλογές όποτε και αν γίνουν απαιτείται να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για ένα μεγάλο Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Οικολογίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».
……
«Θεωρώ αδιανόητο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δύο πολιτικοί ηγέτες που θυσιάστηκαν για να κρατήσουν όρθια την Ελλάδα, να μην κρατήσουν όρθιο και ενωμένο το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και ανήκει σε όλους μας. Κυρίως ανήκει στο λαό και τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Παράταξης. Στις απευκταίες αλλά ενδεχόμενες εθνικές εκλογές, οι δυνάμεις μας σε πλήρη συστράτευση και ενότητα, πρέπει να εκφράσουν όλα τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε.
Μετά τις εκλογές, σε ένα μεγάλο Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Οικολογίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, θα διαμορφώσουμε τους νέους όρους για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, την Ελλάδα της Δημιουργίας, της Προόδου, της Ευθύνης, του Πατριωτισμού.
Η πολιτική παρακαταθήκη της Ιστορίας μας δεν μας επιτρέπει να κοιτάμε άλλο πίσω. Μόνο μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: