Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στην Κορινθία

Ο Νίκος Χρυσόγελος αναφορικά με το σχήμα και τους στόχους τόνισε: μεταξύ άλλων:
"Προτιμήσαμε τον δύσκολο δρόμο, της σοβαρότητας, του ήθους και των προγραμματικών συγκλίσεων. Αποφύγαμε τον λαϊκισμό και τις καιροσκοπικές μεταγραφές που για μία ακόμη φορά εκθέτουν το πολιτικό σύστημα στα μάτια της κοινωνίας.
 Εμπεδώνουμε σε κάθε επίπεδο μία συνεργασία σε προγραμματική βάση, ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γιατί θέλουμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα με σχέδιο που βασίζεται στις οικολογικές απόψεις, στην κοινωνική συνοχή, σε νέες αντιλήψεις για την οικονομία.


Το μεγάλο ποσοστό  της κοινωνίας νομίζω έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει ν’ αλλάξει η σημερινή πολιτική. Αλλά προς ποια κατεύθυνση; Θ’ αλλάξει με επιστροφή στη βαρβαρότητα; Θ’ αλλάξει μ’ επιστροφή στο παρελθόν; Εμείς λέμε όχι. Πρέπει ν’ αλλάξει προς  μια προοδευτική κατεύθυνση αλλά στη βάση ενός οικολογικού, κοινωνικού, νέου οικονομικού μοντέλου. Άρα λοιπόν εμείς δεν ερχόμαστε εδώ να μοιράσουμε, δεν αποδεχτήκαμε να μπούμε στο παιχνίδι των μεταγραφών για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας  ατομικά ή κομματικά.
Είπαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στην κοινωνία, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για να πούμε, μαζί θα επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουμε ως χώρα. Δεν είναι δυνατόν 6 χρόνια μετά την κρίση να μην ξέρουμε ως κοινωνία πού θέλουμε να πάμε, τι θέλουμε ν’ αλλάξουμε και πώς μπορούμε να το αλλάξουμε.
Αυτή η συζήτηση πρέπει ν’ ανοίξει. Γι’ αυτό είναι σημαντικό εμείς, οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» να είμαστε στη Βουλή για να θέσουμε τα ερωτήματα, να στείλουμε τις προσκλήσεις προς τους κοινωνικούς φορείς, προς τους πολίτες, να επιμείνουμε σ’ ένα διάλογο κοινωνικό και πολιτικό για να υπάρξουν ευρύτερες συμμαχίες για ν’ αλλάξουμε την πορεία της χώρας προς το καλύτερο.
Δεν είναι η αλλαγή πορείας υπόθεση ενός κόμματος. Ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ως πρώτο κόμμα, είναι επικίνδυνο  με το 35% να έχει  αυτοδυναμία.
Η δύσκολη ώρα για το πρώτο κόμμα, που πιστεύουμε θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι την επομένη των εκλογών. Όταν και εμείς μαζί, στη Βουλή, θα κάτσουμε να συζητήσουμε ένα σοβαρό πρόγραμμα αλλαγών. Και τότε πρέπει να υπάρχουν ρεαλιστικές προτάσεις για το πώς θα ρυθμιστεί το χρέος, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά εργαλεία. Το πώς θα επιστρέψουν στην εργασία 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Λύσεις για τους ανθρώπους που είναι σήμερα ανασφάλιστοι και πολλοί από αυτούς δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Για το πώς θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας".
Ακολούθως έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο οποίο μετέχουν οι: Κωλέττη Χριστίνα, Λόης Νίκος, Λύρας Χρήστος, Μπούκλης Λάμπρος, Παπαϊωάννου Αντώνιος, Σκούρτης Κωνσταντίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: