Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

14 δις Ευρώ ετησίως στοιχίζει η διαφθορά στην Ελλάδα σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Παύλος Δαγρές
   Η διαφθορά και όχι η κάθε Λαγκάρτ η αιτία της χρεοκοπίας μας.
14 δις ευρώ ετησίως κοστίζει η διαφθορά στην Ελλάδα και επιβαρύνει κατά 12% το κόστος του επιχειρείν σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Θράκης.
   Αυτό σημαίνει αριθμητικά ότι 5 χρόνια που βρισκόμαστε στο μνημόνιο και εκλιπαρούμε τους κάθε Σόιμπλε και Μέρκελ να μας συμπονέσουν και να μας ελεήσουν, ταυτόχρονα το διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα της Ελλάδος λεηλάτησε κατά τρόπο εγκληματικό τα 5 αυτά χρόνια του μνημονίου, αρπάζοντας 70 δις ευρώ από την καταρρέουσα εθνική μας οικονομία και αποτρέποντας ακόμα πολλούς ξένους που ήθελαν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αφού εξ αιτίας της διαφθοράς το κόστος του επιχειρείν αυξάνεται κατά 12% σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Θράκης.


    Έτσι οι επενδύσεις για τους ξένους είναι ασύμφορες. Και αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ανεργία καλπάζει και η φτώχεια ωθεί κατά χιλιάδες νέους μορφωμένους και παραγωγικούς να ξενιτευτούν, και η δυστυχία και απελπισία οδήγησε 6.000 και πλέον Έλληνες στην αυτοκτονία. Ποιοί λοιπόν είναι οι πραγματικοί εγκληματίες των Ελλήνων;
    Οι Μέρκελ και Σόϊμπλε  ή κάποιοι δικοί μας πολιτικάντηδες;
    Τουλάχιστον οι προαναφερόμενοι Γερμανοί πολιτικοί έχουν και ελαφρυντικά. Τιμούν …..  όπως φαίνεται και συνεχίζουν το έργο των προγόνων τους που τόσα δεινά και αποτρόπαια εγκλήματα έκαναν στην Ελλάδα (Δίστομο, Καλάβρυτα κλπ).
     Όμως για το χρέος της Ελλάδας των 330 δις ευρώ δεν μας φταίνε οι ξένοι. Η αιτία του χρέους είναι η διαφθορά. Τα 14 δις ευρώ που χάνονται  ετησίως εξ αιτίας της διαφθοράς δημιούργησαν με τους τόκους επί μία 20ετία το υπερβολικό αυτό χρέος. Συνυπεύθυνοι όμως  και όχι άμοιροι ευθυνών με τους πρωτεργάτες που δημιούργησαν το δυσβάσταχτο αυτό χρέος της χώρας είναι και ο λαός με την ανοχή που έχει επιδείξει στα φαινόμενα διαφθοράς. 
    Υπενθυμίζουμε ότι το 1925 όταν ο λαός των Αθηνών πληροφορήθηκε ότι  δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας οι Δρακάτος, Ζαρειφόπουλος καταχράστηκαν μικρά σχετικά ποσά που προορίζοντο για τις ένοπλες δυνάμεις  κατέβηκαν στις πλατείες και απαίτησαν να εκτελεστούν οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Όπως και έγινε στις 30 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.
   Σήμερα αντί οι Έλληνες να συγκεντρώνονται στις πλατείες και να αναθεματίζουν την κάθε Λαγκάρτ, θα πρέπει πρωτίστως να απαιτήσουν να αξιοποιηθεί η λίστα που μας έστειλε η κ. Λαγκάρτ καθώς και η λίστα Νικολούδη και οι άλλες λίστες που βρίσκονται στα συρτάρια.
    Να απαιτήσουν ακόμα να εκτελεστούν τουλάχιστον 1000 πρωταίτιοι της εθνικής μας συμφοράς κύριοι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία και το διασυρμό  της Ελλάδος και για τις 6.000 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας.     
.
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Κων/νου Παλαιολόγου 9
Ναύπλιο
τηλ. 6943570958


Δεν υπάρχουν σχόλια: