Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Παυλής στον «Σκάϊ» για τα σκουπίδια: «Εμείς δεν φοβηθήκαμε να ανοίξουμε το θέμα των απορριμμάτων από την πρώτη μέρα». «Δεν θα σταματήσει ο διάλογος»

Δημήτρης Παυλής: Δήμαρχος Τρίπολης
Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ και στην εκπομπή «Τώρα», είπε. «Αγγίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει, εκείνο των απορριμμάτων. Ένα πρόβλημα που αγγίζει μεγάλα συμφέροντα. Εγώ είμαι νέος δήμαρχος, ανέλαβα τον Σεπτέμβριο μια ωρολογιακή βόμβα, που προσπαθώ να διαχειριστώ δίνοντας λύσεις οριστικές. Έχουμε ζητήσει την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, προκειμένου να αδειοδοτηθούμε για να κάνουμε το τρίπτυχο ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και δεματοποίησης.… Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι διαφορετικό. Αυτό που προτείνουμε, είναι να δώσουμε λύση οριστική. Αυτή η περίπτωση, είναι στο στάδιο των αδειοδοτήσεων. Οι υπηρεσίες δεν απαντούν αμέσως. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις».
Στην εύλογη απορία της δημοσιογράφου ως προς το ποιες είναι οι άμεσες κινήσεις του δήμου, ο κ. Παυλής απάντησε:


«Έχουμε εκπονήσει κάποιες λύσεις οι οποίες άμεσα θα πάρουν σάρκα και οστά. Είμαστε σε μια διαδικασία και στο Λεβίδι να πάμε απορρίμματα». Ως προς τις αντιδράσεις των κατοίκων, ανέφερε: «Δεν χωρίζω τους πολίτες σε δύο ταχύτητες, ο ΧΑΔΑ που υπάρχει στη Μαγούλα, άνοιξε με απόφαση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να πάει ένα μέρος των απορριμμάτων εκεί. Οι φίλοι μας εκεί αντιδρούν επειδή, έως προχθές, οι πολίτες βολεύονταν και τον χρησιμοποιούσαν για να ρίχνουν τα σκουπίδια τους εκεί».
Στη διαπίστωση της πολύ κακής διαχείρισης στο ζήτημα των απορριμμάτων, την οποία έκανε η δημοσιογράφος, απάντησε: «Εμείς δεν φοβηθήκαμε να ανοίξουμε το θέμα των απορριμμάτων από την πρώτη μέρα. Το ότι υπάρχουν φωνές αντιπολιτευτικές που ξεσηκώνουν τους κατοίκους, εμένα δεν με αγγίζει».
Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση επί των προσωρινών μέτρων που είχαν ζητηθεί και που δικαίωσε τον Δήμο Τρίπολης: «Δεν μπορεί να σταματήσει ο διάλογος, δεν κάνω χρήση σε αυτό, έχω ζητήσει να συνεχιστεί η συζήτηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: