Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Προδιαλογή στην πηγή: Το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Ερμιονίδας.


«Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική», ήταν το θέμα του Διεθνές Συνέδριου απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στον Χολαργό και το διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής που συμμετείχε στο συνέδριο είδε ότι μέσα από την συζήτηση η προϋπόθεση για έναν πρότυπο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί η  προδιαλογή στην πηγή,
το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία τους τελευταίους τρεις μήνες ο Δήμος Ερμιονίδας. Κατά τις υπόλοιπες εργασίες του συνεδρίου εξετάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο, η υφιστάμενη κατάσταση και οι μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων και συζητήθηκε η διεθνής εμπειρία της διαχείρισης των απορριμμάτων και ο Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός. Επίσης εξετάσθηκαν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου αναλύθηκε ο ρόλος των Δήμων, το θεσμικό πλαίσιο και η χρηματοδότησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: