Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ημερίδα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων»

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων». Η Ημερίδα φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο "Ephira Hotel" στην Κόρινθο.

Οι εισηγήσεις τόσο, του προέδρου του Ομίλου Εταιρειών Ραψωματιώτη, όσο και των προσκεκλημένων επιστημονικών συνεργατών του, πέτυχαν ώστε να οριστεί το πρόβλημα, ν' ακουστούν οι βασικοί προβληματισμοί, οι νέες πρακτικές της πράσινης διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και οι προκλήσεις που εμφανίζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. 


Ακολούθησε συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και δόθηκε το έναυσμα για ανοιχτό διάλογο μεταξύ πολιτών, εμπειρογνωμόνων και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Η Ημερίδα ανέδειξε ως κυρίαρχο ζήτημα ότι "η ορθολογική Διαχείριση των Απορριμμάτων απαιτεί τη συμμετοχή ΟΛΩΝ". Των Πολιτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Συλλογικών και Τοπικών φορέων. Η Πρόληψη και η Ενημέρωση καθώς και η αλληλεπίδραση και Συνεννόηση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας αποτελούν κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες και ανάγκες.

Η ημερίδα έκλεισε με δείπνο που παραχώρησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: