Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η θέση των Οικολόγων Πράσινων για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο

Με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, οι Ευρωβουλευτές των Γερμανών Πράσινων  Simone Peter και  Ska Keller μαζί με την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δήμητρα Λυμπεροπούλου επισκέφτηκαν το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο για να έχουν ιδία άποψη για τις συνθήκες που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου στην πόλη της Κορίνθου δίπλα σε σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Στις δηλώσεις τους συμφώνησαν ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι ένα Ευρωπαϊκό και όχι Ελληνικό πρόβλημα καθώς και την ανάγκη αλλαγής της Ευρωπαϊκής πολιτικής σε θέματα μετανάστευσης. Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, όπως και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ισχυρό κύμα μετανάστευσης.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου:
* Ζητάνε μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να κλείσει οριστικά και να αποδοθεί ο συγκεκριμένος χώρος στην τοπική κοινωνία και στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.
* Καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση των χρόνιων προβλημάτων  των μεταναστών και προσφύγων.
* Ζητάνε περισσότερη αλληλεγγύη από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

* Τονίζουν ότι το ζήτημα της μετανάστευσης αφορά ολόκληρη της Ευρώπη και όχι μόνο τον Ευρωπαϊκό Νότο  και όλοι αντιλαμβάνονται τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε και στον ανθρωπιστικό τομέα και στον κοινωνικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: