Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Με πολλούς ομιλητές, «άρτον και θεάματα», έγινε η 4η γιορτή ελιάς

Με διαφορετικά δεδομένα και άλλον «αέρα», διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία «Ρέπουλη» του Κρανιδίου η 4η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου….
Η προεισαγωγή των εκδηλώσεων, έγινε την προηγούμενη Παρασκευή (17 Απριλίου), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, με σημαντικές ομιλίες από έγκριτους επιστήμονες (γεωπόνους, οικονομολόγους, βιολόγους, διατροφολόγους, καρδιολόγους, γευσιγνώστες). Οι πολλοί ομιλητές, αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας της Ελιάς, στις εξελίξεις σχετικά με την παραγωγή και την προώθηση του Ελαιολάδου, καθώς επίσης και στις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητές του.


Το Σάββατο, (17 Απριλίου) έλαβε χώρα στην Πλατεία «Ρέπουλη»  έκθεση με παράλληλη πώληση προϊόντων, σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της εμπορίας και της μεταποίησης Ελιάς και Ελαιολάδου.
Παράλληλα οι διακεκριμένοι ντόπιοι σεφ κ.κ. Μιχάλης Ντουνέτας και Γιάννης Μπασιμακόπουλος,  μαγείρευαν γεύματα με βάση το ελαιόλαδο, ενώ παραδοσιακά εδέσματα προσφέρονταν από τοπικές εθελοντικές ομάδες, στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης.

Την τελετή λήξης της διοργάνωσης, σηματοδότησε η μεγάλη συναυλία του διάσημου ερμηνευτή Μπάμπη Στόκα, ο οποίος με τους ροκ ήχους του, «απογείωσε» το κοινό.

Την Κυριακή (19 Απριλίου) έγινε η ξενάγηση στο προϊστορικό Σπήλαιο «Φράγχθι» στην Κοιλάδα, των εκατόν είκοσι  ομιλητών και  δημοσιογράφων, που κάλυψαν τα τεκταινόμενα της ανωτέρω γιορτής,  με την συνοδεία του Δημάρχου  Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή. Την περιήγηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους, επιμελήθηκε η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, κ. Μαρία Λιώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: