Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου συμμετείχε στον «42ο αγώνα Ελληνικής Επαναστάσεως», με διαδρομή Φάληρο – Ύδρα και επιστροφή


Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης ξεκίνησε και φέτος με τον «42ο αγώνα Ελληνικής Επαναστάσεως» του Π.Ο.Ι.Α.Θ.  Ο αγώνας που συμπίπτει με την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου είναι μια σημαντική διοργάνωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό σκαφών.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου έδωσε και φέτος ζωντανό παρών με εικοσαμελή αποστολή από αθλητές, μέλη και φίλους που παρά τις αντίξοες μετεωρολογικές προβλέψεις, συμμετείχαν στη διοργάνωση.


Η διαδρομή ήταν Φάληρο-Ύδρα, Ύδρα-Φάληρο, 72 ναυτικά μίλια. Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας δόθηκε στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου στο Φάληρο με νότιους, νοτιοανατολικούς ανέμους έως 5 μποφόρ και η άφιξη των σκαφών στην Ύδρα ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το Σάββατο ήταν ημέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη γραφική Ύδρα και να ζήσουν αξέχαστες στιγμές.
Το μεσημέρι έγιναν οι βραβεύσεις των πληρωμάτων των πρώτων σκαφών ανά κατηγορία. Την Κυριακή η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 το πρωί με ανέμους βόρειους 3 μποφόρ που στην πορεία γύρισαν σε νοτιοανατολικούς 3-4 μποφόρ. Τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές
τους στο χειρισμό του μπαλονιού και να τερματίσουν νωρίς στο Φάληρο.

Πέρα από την αγωνιστική συμμετοχή αθλητών του, ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου έδωσε και αυτή τη χρονιά την ευκαιρία σε μέλη και φίλους του να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία, ζώντας από κοντά έναν από τους δημοφιλέστερους αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.
Ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση και οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Ύδρα για του χρόνου.
Αποτελέσματα του αγώνα:
ORC international
SERENDIPITY
ARISTOFANI
BANA BIOLETTA 4
ORCclub
HERMES
ALTER EGO

MELTEMI 

Δεν υπάρχουν σχόλια: