Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΤΡΙΠΟΛΗ: Να προστατέψουμε τις αυλές μας από φωτιά

Όταν υπάρχουν οικόπεδα, κήποι, αυλές, γεμάτες ξερά χόρτα ή κλαριά, εντός των οικισμών τότε τίθεται ο ίδιος ο οικισμός σε άμεση έκθεση στην φωτιά.  Όταν ένα σπίτι είναι περικυκλωμένο από ξερά χόρτα και διάφορα εύφλεκτα υλικά τότε, ίσως, η ζημιά είναι αναπόφευκτη.
Η όποια επέμβαση της Πυροσβεστικής θα ήταν πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική αν υπήρχε η πρόληψη.


Ο Δήμος Τρίπολης και ιδιαίτερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ξεκίνησε φέτος από νωρίς μια προσπάθεια ενημέρωσης, επαγρύπνησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου.
Σε σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε «… ζητούμε απ’ όλους τους συνδημότες μας, να πιστέψουμε και να δράσουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνουμε φύλακες άγγελοι.
Ζητούμε, κατ’ αρχήν να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια απ’ όλους να καθαρίσουμε τα οικόπεδά μας, τους κήπους μας, τις αυλές μας. Είτε στα χωριά μας είτε στην πόλη μέσα. Ακόμα, και κτήματα με δέντρα ή αμπέλια  θα πρέπει να είναι καλλιεργημένα και καθαρά.

Ο καθαρισμός να γίνει κατά τη λήξη της άνοιξης και η συντήρηση τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.  Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε εφαρμογή του Κανονισμού που επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα για τους μη τηρούντες. Στόχος μας είναι το αποτέλεσμα να προκύπτει από εθελοντισμό και βούληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: