Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ερμιονίδα: Εύχονται καλοκαιρία για τις ημέρες του Πάσχα…

ΡΟΖΟΣ (ΠόρτοΧέλι)                                  ΔΡΟΥΓΚΑΣ (Ερμιόνη-Κρανίδι ΠόρτοΧέλι)     ΓΑΝΩΣΗΣ (Ερμιόνη)     

Ο απελθών  χειμώνας, στην συνήθως ηλιόλουστη Ερμιονίδα, ήταν βαρύς, δύσκολος και κατά συνέπεια μακρύς… Με τον τζίρο όλων σχεδόν των επαγγελματικών κλάδων, να έχει μπει σε πολύμηνη «χειμερία νάρκη»…
Συνομιλήσαμε με τρεις γνωστούς επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε Ερμιόνη, Κρανίδι και Πόρτο- Χέλι και τους ζητήσαμε τις δικές τους εκτιμήσεις, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, που θεωρητικά σηματοδοτεί η πασχαλινή περίοδος…
Διαβάστε τι μας είπαν.


ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
Nίκος Ρόζος- (Εστιατόριο):
«Ανοίξαμε στις δύο του Γενάρη λίγο πριν τα Φώτα…Ο Χειμώνας ήταν βαρύς τόσο από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών όσο και από την μείωση της πελατείας... Ως προς την σαιζόν που αρχίζει να μπαίνει, τα πράγματα δεν είναι και πολύ ευχάριστα από συζητήσεις που κάνουμε και με τους ξενοδόχους… Το Πάσχα έτσι και αλλιώς είναι υπόθεση τεσσάρων ημερών… Εκτιμούμε πως αν ο καιρός είναι καλός όλα τα εστιατόρια θα δουλέψουν… Ο κόσμος της Αθήνας αποζητά την πασχαλινή απόδραση, το μέρος είναι ιδανικό αυτή την περίοδο, αρκεί επαναλαμβάνω να μας κάνει την χάρη ο καιρός, διότι είναι στα μείον ότι εφέτος το Πάσχα πέφτει νωρίς… Όπως και να ‘χει το Πόρτο- Χέλι θα έχει αυξημένη επισκεψιμότητα…. Το μεγάλο στοίχημα για  όλα τα συναφή τουριστικά επαγγέλματα,  είναι το προσεχές καλοκαίρι, καθώς δεν ξέρουμε σε τι νόμισμα θα είμαστε»


ΕΡΜΙΟΝΗ-ΚΡΑΝΙΔΙ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
Νίκος Δρούγκας (Αρτοποιία): «Ο χειμώνας ήταν όπως σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή δύσκολος… Στην δική μας την δουλειά, υπάρχει όμως ακόμη αντικείμενο, παρά την κρίση… Στον κλάδο μας, έχουμε προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές συνθήκες…Παρέχουμε υψηλή ποιότητα, σε όλα μας τα προϊόντα, αλλά σε προσιτές τιμές… Ως προς το Πάσχα που είναι προ των πυλών, βασικός ρυθμιστής της τουριστικής κίνησης, θα είναι ο καιρός… Με το Πάσχα είθισται να αρχίζει η νέα καλοκαιρινή σαιζόν...Όμως αυτή την χρονιά, πέφτει νωρίς…Σε συνδυασμό με την συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση, νομίζω πως αυτό το Πάσχα, είναι επισφαλές ως προς τους τζίρους, που όλοι οι επαγγελματίες θα ήθελαν να κάνουν… Πάντως όσοι  έρχονται με σκάφη, ή είναι τουρίστες του εξωτερικού, κάνουν πάντα την διαφορά…Αυτοί έχουν προγραμματίσει να ξοδέψουν… Θα πάνε και στα καφέ, και στα εστιατόρια και στα μπαράκια… Εμείς ως επιχείρηση, την περίοδο του Πάσχα, έχουμε την τιμητική μας, γιατί φημιζόμαστε για το χειροποίητο σοκολατένιο αυγό που φτιάχνουμε… Η ζήτησή του είναι πάντοτε αυξημένη….»

ΕΡΜΙΟΝΗ
Σούλης Γανώσης (cavo bianco):
«Το Πάσχα στην Ερμιόνη είναι εμπορικά πιο δυνατό ακόμη και από τον δεκαπενταύγουστο… Είναι όλα αυτά τα θρησκευτικά δρώμενα, τα έθιμα, ο στολισμός στις εκκλησίες, οι Επιτάφιοι που περνούν από τα γραφικά και όμορφα σοκάκια, με αποκορύφωμα το κάψιμο του Ιούδα, την Κυριακή στο λιμάνι… Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, έχουμε εστιατόρια με καταπληκτικό φαγητό, καλαίσθητα καφέ και μπαράκια, εκτιμώ μια - δύο σκάλες ανώτερα, από τα υπόλοιπα της περιοχής της Ερμιονίδας… Από όσα γνωρίζω και τα περισσότερα καταλύματα είναι ήδη κλεισμένα, για την εορταστική περίοδο… Βέβαια το Πάσχα εφέτος πέφτει νωρίς, ο κόσμος έχει φοβηθεί τον καιρό, που πιστεύω ότι θα μας «παίξει κάποια παιχνιδάκια»… Πάντως όπως και να ΄χει, η Ερμιόνη θα γεμίσει από παραθεριστές και επισκέπτες, διότι ο τρόπος που υποδέχεται το Πάσχα η περιοχή μας, εκπέμπει μια μοναδικότητα…»


Δεν υπάρχουν σχόλια: