Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΕΛ.ΑΣ. καθιερώνεται η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων

ΕΛ.ΑΣ: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε
Η Ελληνική Αστυνομία, ήταν και παραμένει η πιο ανοικτή υπηρεσία προς τους πολίτες. Όποιος θέλησε να ρωτήσει, να καταγγείλει, να παραπονεθεί ή και να μηνύσει, βρίσκει πάντοτε την πόρτα των υπηρεσιών της ανοικτή. Όποιος Πολίτης ή Φορέας θελήσει να συζητήσει με τον Διοικητή κάποιου Τμήματος ή ακόμη και με τον Αστυνομικό Διευθυντή δεν έχει παρά να το ζητήσει. Αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα.
Έρχεται τώρα ο Συριζιανός υπουργό κ. Πανούσης, (αυτός που έβαλε το χρώμα στην ζωή των ΜΑΤ, δίνοντας εντολή να μην αντιδρούν όταν τους πετάνε μπογιές οι υπερασπιστές των δολοφόνων της 17ης Νοέμβρη) και αναγγέλλει την καθιέρωση της "Ώρας του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων". Δηλαδή, την υποχρέωση των Διοικητών, να δέχονται για συζήτηση (δύο φορές το μήνα), τους Πολίτες που έχουν κάποιο πρόβλημα ή κάποιο αίτημα.


Αντί να κοιτάξουν να δώσουν πολιτικές λύσεις στο πρόβλημα της εγκληματικότητας των Ρομά και των Λαθρομεταναστών και αντί να φροντίσουν να νομοθετήσουν θανατικές ποινές ή ισόβια κάθειρξη χωρίς μετατροπή,  για τους εμπόρους Ηρωίνης και Κοκκαΐνης, έρχονται και μας πουλάνε φούμαρα περί "καινοτόμων προγραμμάτων εκδημοκρατισμού και συμφιλίωσης της ΕΛ.ΑΣ. με τους Πολίτες».
Διαβάστε την σχετική ειδησεογραφία για να καταλάβετε με τι είδους παραμυθάδες έχουμε μπλέξει.

Τι είναι "Η Ώρα του Πολίτη
των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων"
Η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» που καθιερώνει από αύριο, Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, η Ελληνική Αστυνομία, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική, περιγράφεται ως εξής:
«Δύο φορές το μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο Φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.).
Με τη δράση αυτή Πολίτες, Φορείς και Κοινωνικοί Εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα διάφορα θέματα που τίθενται. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους  ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Υπηρεσία ή Φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.
«Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα Αστυνομικά Τμήματα Αμπελοκήπων και Πατησίων στην Αθήνα, Κορυδαλλού στον Πειραιά, Άνω Λιοσίων στη Δυτική Αττική, Αμαρουσίου στη Βορειοανατολική Αττική, Ηλιούπολης στη Νοτιοανατολική Αττική, Σταυρουπόλεως και Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, Α΄ Πατρών στην Αχαΐα, Χαλκίδας στην Εύβοια, Ρόδου στα Δωδεκάνησα, Α’ Ηρακλείου στην Κρήτη, Ιωαννίνων στην Ήπειρο  και Α΄ Λάρισας στη Θεσσαλία.
Οι πολίτες, οι Φορείς και οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν να επικοινωνούν με τις Γραμματείες των παραπάνω Αστυνομικών Τμημάτων, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια».
Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν  υποθέσεις που τους απασχολούν.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης δήλωσε για τη νέα αυτή δράση: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας.»



1 σχόλιο:

kapodistria είπε...

Καί τό "δούλεμα" συνεχίζεται...