Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές κατά της δημιουργίας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρόη Μεσσηνίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις δύο προσφυγές που είχαν καταθέσει ο δήμος Οιχαλίας και συλλογικοί φορείς της περιοχής, εναντιούμενοι στη δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης Μεσσηνίας.
Η μονάδα, σύμφωνα με το σχεδιασμό της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΡΝΑ», θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια της Μεσσηνίας και των δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας από την Αρκαδία.
Η απόρριψη των προσφυγών από το ανώτατο δικαστήριο, δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες, και ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη,  την Μ. Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Αναμένεται ακόμη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο φάκελος του έργου, για προσυμβατικό έλεγχο. Σε περίπτωση θετικής απόφασης, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης μπορεί να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με την προσωρινή ανάδοχο ΤΕΡΝΑ, δεδομένου ότι έχει εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, από τον παρελθόντα Ιανουάριο.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι, η δεύτερη μονάδα που θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια της Αργολίδας, της Κορινθίας και των δήμων Τρίπολης, Βόρειας & Νότιας Κυνουρίας, προβλέπεται να δημιουργηθεί στην Παλαιόχουνη του δήμου Τρίπολης.

Για τα σκουπίδια της Λακωνίας προβλέπεται να δημιουργηθεί στην περιοχή του δήμου Ευρώτα μια τρίτη μονάδα επεξεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: