Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Οι Θερμησιώτες τίμησαν τους ήρωες προγόνους τους στο Βαλτέτσι

Την περασμένη Κυριακή (17-5-2015) στο Βαλτέτσι έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για να διατηρηθεί η μνήμη της ένδοξης μάχης του Βαλτετσίου (12 και 13 Μαΐου 1821) και να τιμηθούν οι ήρωες αγωνιστές και πεσόντες κατά τη διάρκειά της.

Στο φετινό εορτασμό της  ανωτέρω μάχης, η οποία αξιολογείται ως μια από τις σημαντικότατες του Αγώνα, συμμετείχαν χορευτές της Θερμησίας, πλαισιωμένοι από μέλη του χορευτικού του Δήμου Ερμιονίδας.


Στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, που εψάλη, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος και παρευρέθηκαν βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και αιρετοί σύμβουλοι της Περιφέρειας, των Δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας, καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.
Στο μνημείο των πεσόντων κατέθεσε στεφάνι και ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Δημαράκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιονίδας.
Στη συνέχεια, στην πλατεία του Βαλτετσίου και στη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου, οι χορευτές της Ερμιονίδας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δ. Κοντοκάλη, εντυπωσίασαν με την άψογη εμφάνισή τους και τη λεβεντιά τους, χορεύοντας δημοτικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους, πολλοί εκ των οποίων είχαν έρθει από την Ερμιονίδα.

Από το Δήμο Ερμιονίδας, στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π. Κέλλη Μήτσου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Ερμιόνης Χρήστος Δάγκλης, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Θερμησίας Πέτρος Σαραντόπουλος,  ο Σύμβουλος της Δ.Κ. Ερμιόνης Γεώργιος Τσεγκής  και ο πρώην  Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Μπουρίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: