Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Να γιατί δεν ήθελαν την Φωτεινή Αθανασοπούλου στον ΕΦΕΤ, οι φιλομνημονιακοί βουλευτές από το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ

Φωτεινή Αθανασοπούλου
Απέσυρε την υποψηφιότητά της για τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ η Φωτεινή Αθανασοπούλου μετά από την πολιτική αθλιότητα των Γιώργου Αμυρά και Σπύρου Γιαννέλη (Ποτάμι) καθώς και Γιάννη Δριβελέγκα και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι παρουσίασαν ως επιχειρήματα, αποσπάσματα προσωπικών σκέψεων και σχολίων που έκανε στο Face Book.
«Παρουσίασα την υποψηφιότητά μου με βάση το βιογραφικό μου που θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Αν είναι να κριθώ σε επίπεδο facebook για αναρτήσεις που είναι προσωπικές και όχι πολιτικές, δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση κανένα και γι’ αυτόν τον λόγο αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αρνούμενη υπερήφανα να τίθεται υπό την κακόπιστη κρίση τεσσάρων δογματικά φιλομνημονιακών βουλευτών, οι οποίοι αντί να αναφερθούν στα ουσιαστικά της προσόντα, παρουσίασαν αποσπάσματα προσωπικών σκέψεων και σχολίων που έκανε στο Face Book.


Ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου αποδέχθηκε την απόσυρση της υποψηφιότητας και ο ΕΦΕΤ έχασε μια αξιόλογη αντιπρόεδρο που ενόχλησε γιατί ακολουθούσε πορεία παράλληλη με εκείνη του ιστορικού προέδρου του ΕΦΕΤ, Νίκου Κατσαρού.
Οι εκπρόσωποι των δύο μνημονιακών κομμάτων παρουσίασαν, αποσπασματικά, αναρτήσεις της κ. Αθανασοπούλου στο facebook, χωρίς κανένας να ενοχληθεί για το φακέλωμα που της είχαν κάνει.
Στο φάκελο που κατέθεσαν οι βουλευτές περιέχονται κείμενα και αναρτήσεις της κας Αθανασοπούλου στα social media, όπως και άρθρα της για διάφορα θέματα, τα οποία οι μνημονιακοί βουλευτές χαρακτήρισαν «απαράδεκτα» και «προκλητικά». Τα κείμενα που περιέχονται στο φάκελο, τον οποίο έθεσαν στην διάθεση της Επιτροπής της Βουλής, αναφέρουν:
- αποδέχεται την θεωρία των ψεκασμών, προτείνοντας άρθρο με τίτλο «Μας δολοφονούν από τον ουρανό» και αναφέροντας πως «εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις δεν παρατηρούνται ψεκασμοί. Για προσέξτε το».
- αναφέρει για το νέο κώδικα για την ασφάλεια των τροφίμων (Codex Alimentarius) ότι θα επιφέρει απαγόρευση των οικιακών καλλιεργειών «κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει στο εξής ότι θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν, αφού εμείς θα ελεγχόμαστε για το τι θα καλλιεργούμε και με τι σπόρους».
- γράφει «σας χρειαζόμαστε εδώ» αναφερόμενη στον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης και στην απειλή του ότι θα εκτελεί όσους δημοσιογράφους δεν λένε την αλήθεια.
- καλεί σε εμπάργκο κατά των γερμανικών προϊόντων: «Δυστυχώς τα λέμε αλλά δεν τα κάνουμε. Το ξέρουν καλά αυτοί. Μόνο αν οι Έλληνες όλοι το κάνουν, τότε θα δει η καρ... πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».
- υποστηρίζει τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου γράφοντας: «Και πολύ καλά κάνει εθνικιστικά το Μακεδονία Ξακουστή. Δεν μας χ… λέω εγώ».
- υιοθετεί ανάρτηση που υποστηρίζει ότι το κύμα των μεταναστών προς την Ελλάδα αποτελεί μέρος σχεδίου με τελικό στόχο να εποικίσουν με μουσουλμάνους τα Βαλκάνια ώστε να εξουδετερωθούν οι φιλορωσικοί ορθόδοξοι πληθυσμοί στα πλαίσια των γεωπολιτικών σχεδιασμών της νέας τάξης πραγμάτων.

- «Δεν ξέρουν ότι ο εθνικισμός (που σημαίνει «η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, η αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους, εθνισμός, πατριωτισμός».-ΛΕΞΙΚΟ Μανόλη Τριανταφυλλίδη) που τον έχουν καταντήσει βρισιά στις μέρες μας, μετατρέπεται σιγά σιγά σε τσουνάμι σε όλη την Ευρώπη, διότι όλοι λαοί αισθάνονται ότι απειλείται η ταυτότητά τους, η πατρίδα τους, ο Θεός τους; Αυτοί, τα υπαλληλάκια της Νέας Τάξης, αυτοί έχουν αναλάβει τον ρόλο να σπέρνουν το μίσος ανάμεσά μας, να μας διαιρούν για να μας κρατούν καλά χειραγωγούμενους. Αυτοί, οι Ελληνόφωνες προδότες, οι εκπρόσωποι του «Δημοκρατικού τόξου» θεωρούν την πατρίδα «μαγαζί δικό τους» και το πωλούν όσο όσο σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο. Αυτοί που σκίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τους συμπατριώτες τους ούτε για τους αλλοδαπούς. Θεό έχουν μόνο το χρήμα και σκοπό της ζωής τους τα αξιώματα, και γι αυτά… πουλούν «και την μάνα τους». Δεν ξέρω αν οι χρυσαυγίτες είναι αληθινοί πατριώτες ή φασίστες, κρυφοναζιστές, κρυφοπαγανιστές ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα το δείξει η ιστορία. Αυτό που ξέρω είναι ότι ζω σε μια ύπουλη, μασκαρεμένη, φαρισαϊκή, κάλπικη Δημοκρατία. Δεν είναι πολίτευμα αυτό, είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς που τα ηνία του κατέχουν μια χούφτα διεφθαρμένοι ολιγάρχες, ταγμένοι να υπηρετήσουν τις διεστραμμένες επιταγές της Νέας Τάξης, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό, κι ας αφανίσουν ένα ολόκληρο έθνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: