Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Προϊόντα της Αργολικής γης στο «Αthens Food Festival»

Σταύρος Γαβρήλος
Την παρουσίαση Αργολικών  προϊόντων, καθώς και την πρόταση επιλογής, του Δήμου Ναυπλιέων,  ως  γαστρονομικό προορισμό, επιμελήθηκε η νεοσύστατη Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της έκθεσης,  «Αthens Food Festival» που έγινε στο στάδιο ειρήνης και Φιλίας στις 8, 9 και10 Μαΐου.

Στην ανωτέρω διεθνή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε  προσφάτως στην Πρωτεύουσα, παραβρέθηκαν το μέλος της διοίκησης του ΔΟΠΠΑΤ κ. Σταύρος Γαβρήλος και ο πρόεδρος της Πελοποννησιακής Πύλης Πολιτισμού και γνωστός Σεφ κ. Παναγιώτης Κοκκάλας, μεριμνώντας από κοινού, για την ανάδειξη των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, αλλά και για την καθιέρωση της περιοχής,  στον γεωγραφικό χάρτη του Γαστρονομικού Τουρισμού…

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, γνωστές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ναύπλιο, όπως  η Οικογένεια Ιωάννη Μάλλιου,  προωθώντας το παρθένο ελαιόλαδο VERUS και  τα διάσημα «Μωραΐτικα ζυμαρικά» που παρασκευάζονται στην Κάντια…

Στις 23 Μαΐου οπότε και γίνονται στο Μουσείο Μπενάκη οι Ημέρες γαστρονομίας με την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Πάνος Κοκκάλας θα παρουσιάσει ως πιάτο αντιπροσωπευτικό για την Πελοπόννησο, «κόκορα με χυλοπίτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: