Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΣΧΟΛΙΑ: Ξύπνα Λαέ!!! (27-7-2015)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης

1. Ερμηνεύοντας μια μαντινάδα
«Τα ΟΧΙ λένε οι Έλληνες.
Τα ΝΑΙ λένε οι προδότες.
Καιρός να ξεχωρίσουνε,
Τα’ αγρίμια από τις κότες».
(Για όσους ενδιαφέρονται, Νέα Δημοκρατία , ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν ΝΑΙ. Ο Λαός ψήφισε ΟΧΙ).

2. Αντιδράσεις πολιτικών για τις φωτιές
Ο Μεϊμαράκης έδωσε εντολή στον Τασούλα να ενημερωθεί… για να τον ενημερώσει.
Ο Λαφαζάνης πήγε στον Καρέα για μικροπολιτικούς λόγους (τον κράξανε).
Η Φώφη του ΠΑΣΟΚ πήγε στο Γενικό Στρατηγείο να δει αν δίνονται οι σωστές εντολές.
Τι τους λες…


3. Ετοιμάζουν Λουκούλειο γεύμα
«Το κύριο πιάτο που θα μιλήσουμε σήμερα είναι τα κόκκινα δάνεια» είπε ο Τσακαλώτος. Ειλικρινής, ο υπουργός, ονόμασε πιάτο τα σπίτια που θα χάσουν οι πολίτες.
Ετοιμάζονται οι Λούκουλοι πολιτικοί μας. Τι λουκούλειο γεύμα θα περιλαμβάνει μαύρο χαβιάρι, γαλλικά τυριά, καραβίδες και για κύριο πιάτο, σφυρίδα ή αρνάκι γάλακτος. Όπως είχε πει και ο Σημίτης «ένα συνηθισμένο γεύμα που τρώει ο λαός».

4. Οι δούλοι, πάντοτε έβριζαν τον βασιλιά τους
Ένας πιστός σύμβουλος είπε στο βασιλιά ότι οι δούλοι του τον βρίζουν. Αυτός απάντησε «μπροστά μου δεν με βρίζει κανένας. Πίσω μου ας λένε ότι θέλουν».
Το θυμήθηκα ακούγοντας τους βουλευτές να βρίζουν τους δανειστές μας και ετέρους μας. Μπροστά τους όμως, όταν πηγαίνουν στην Ευρώπη είναι κότες.

5. Έχει άδικο η Ζωή;
Δηλαδή οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα ψηφίσουν τα μέτρα που ζητάει η Τρόικα, με τη θέλησή τους; Η Ζωή λέει ψέμματα; Δεν τους επιβάλλονται πραξικοπηματικά και δια της βίας; Ακόμα χειρότερα τότε.
Αλίμονο, η Ζωή είναι μία μόνη «φωνή, βοώντος εν τη ερήμω». Θέλουμε τουλάχιστον άλλες 50 φωνές σαν της ζωής για να πάμε μπροστά.

6. Το μεγαλείο της Ελλάδας

Είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής υπεραποστάσεων, Γιάννης Κούρος: «Με βοήθησε η Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι αρχαίοι ήρωες είναι μέσα μου, νομίζω. Και όταν φτάνω στο τέρμα και παίρνω τη σημαία και την τυλίγω επάνω μου, νοιώθω ότι ζω με τους αρχαίους προγόνους μας. Αυτό είναι ένας τρόπος ζωής για μένα». Αυτό είναι το μεγαλείο της Ελλάδας… οι Έλληνες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: