Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Μαστίγιο και καρότο. Ο Τσίπρας νοιώθει ισχυρός

Οι Μικρο Μεσαίες Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες θα αποτελέσουν την κοινωνική αναφορά του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργείται μετά από την απαλλαγή της ηγετικής ομάδας, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τα παλαιοκομμουνιστικής νοοτροπίας βαρίδια, τύπου Λαφαζάνη, Στρατούλη κλπ.
Κρατώντας στο ένα χέρι το μαστίγιο και στο άλλο το καρότο, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να αυξήσει την παραγωγικότητα και τα έσοδα. Συγχρόνως, να μειώσει την ανεργία ανακουφίζοντας την κοινωνία και αποδεικνύοντας πως διατηρεί το αριστερό της πρόσωπο.
Τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, η αύξηση των φορολογικών βαρών, ο αυστηρός έλεγχος της μαύρης εργασίας, κ.α., επιχειρείται να αντισταθμιστούν με την απαλλαγή από ποινική παραπομπή για χρέη μέχρι 50.000, την κατάργηση του όνειδους της ποινικής δίωξης για καθυστέρηση καταβολής των προσωπικών τους εισφορών, τη νομοθέτηση των 100 δόσεων, την αποσύνδεση της περίθαλψης από τυχόν χρέη προς τα ταμεία, κ.α.


Στη φαρέτρα των μέτρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας, προστίθεται πλέον και η πρόταση του ΕΒΕ Αθηνών για αλλαγή της οπτικής με την οποία αντιμετωπίζεται μια αναπόφευκτη πτώχευση και η παροχή (υπό προϋποθέσεις) στον επιχειρηματία, μιας «Δεύτερης Ευκαιρίας».

Στην έντυπη «Ενημέρωση Πελοποννήσου, μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση του ΕΕ Αθηνών για την «Δεύτερη Ευκαιρία» και την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ για την παύση κάθε ποινικής δίωξης εις βάρος οφειλετών – μελών του ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: