Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Αναβαθμίζονται τα Δημοτικά Σχολεία Άριας, Πρόνοιας και Κούρτη. Γίνονται ασφαλέστερα για τα παιδιά και ευκολότερης προσβασιμότητας για μαθητές ΑμεΑ

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Κωστούρου για την βελτίωση των αύλειων χώρων  δημοτικών σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων συνάντησε την ομόθυμη αποδοχή των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων.
Η σχετική μελέτη με τίτλο «Βελτίωση αύλειου χώρου Δημοτικών Σχολείων Άριας, Πρόνοιας και Κούρτη», προϋπολογισμού 40.650 € χωρίς Φ.Π.Α. (23%), εγκρίθηκε ομόφωνα.
Με τη μελέτη αυτή προβλέπεται η κατασκευή τμημάτων των αύλειων χώρων στα Δημοτικά Σχολεία της Τοπικής Κοινότητας Άριας (6° Δημοτικό Σχολείο) της περιοχής Πρόνοιας (3° Δημοτικό Σχολείο) και της περιοχής Κούρτη (4° Δημοτικό Σχολείο). 


Τα προαύλεια των Δημοτικών Σχολείων Άριας και Πρόνοιας θα επιστρωθούν με νέο ασφαλτοτάπητα. Στο Δημοτικό Σχολείο της Άριας θα κατασκευαστεί επιπλέον και ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες (στη δυτική πλευρά), ώστε να έχουν πρόσβαση μαθητές με ειδικές ανάγκες των οποίων η τάξη είναι στο 1° όροφο του Δημοτικού Σχολείου. Στο Δημοτικό Σχολείο Κούρτη θα γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αποξηλώσεις στοιχείων που προεξέχουν (τσιμεντένια πεζούλια) και είναι επικίνδυνα για τους μαθητές καθώς και πλακόστρωση κάποιων τμημάτων του αύλειου χώρου.

Η δαπάνη του όλου έργου θα φτάσει στο ποσό των 50.000 € συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. (23%). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: