Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ο Λαφαζάνης παίρνει εντολή χάρις στη «Λαϊκή Ενότητα» και τους 25 βουλευτές της

Ούτε στον ύπνο του δεν είχε δει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την πιθανότητα να τον καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και του αναθέσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τα όνειρά του έφταναν μέχρι του να τον καλέσει ο Τσίπρας και να του αναθέσει ένα υπουργείο.
Σε ανώμαλες εποχές, όμως, συμβαίνουν ανώμαλες εξελίξεις. Έτσι, ο υπουργός που υποκλίθηκε μέχρι το έδαφος μπροστά στον Ρώσσο Υπουργό, βρέθηκε αρχηγός κόμματος –εκ διασπάσεως- και μάλιστα της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης. Το ότι το κόμμα του δεν έχει λάβει (ως κόμμα και ως πρόγραμμα) εκλογική νομιμοποίηση, δεν απασχολεί κανένα. Αρκεί, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση να καλέσει το Μιχαλολιάκο.


Είναι βέβαια και το συμφέρον στη μέση. Σαν τρίτο κόμμα, με 25 βουλευτές «κλεμμένους» από το ΣΥΡΙΖΑ, θα δικαιούται χρόνου παρέμβασης στη Βουλή και κυρίως χρόνου προβολής στα συστημικά κανάλια.

Αν τώρα σας ενδιαφέρει να μάθετε ποιοι τέως βουλευτές του Τσίπρα, αποτελούν σήμερα (γιατί, αύριο, μετά τις εκλογές οι περισσότεροι δεν θα υπάρχουν), την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος «Λαϊκή Ενότητα –ΛΑΕ», διαβάστε τα ονόματά τους.

Αναλυτικά, οι βουλευτές που συμμετέχουν στην κίνηση είναι:
Λαφαζάνης, Αμανατίδου, Γαϊτάνη, Δελιμήτρος, Διαμαντόπουλος, Ζαννας, Ζαρδελής, Ησυχος, Ιωαννίδης, Κριτσωτάκης, Κυριακάκης, Κυρίτση, Λαπαβίτσας, Λεουτσάκος, Μακρή, Ουζουνίδου, Πετράκος, Σαμοΐλης, Σκούμας, Σταθάς, Στρατούλης, Τσανάκα, Χαραλαμπίδου, Ψαρρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: