Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Το «Πί»

γράφει ο Θέμος Γκουλιώνης

Μήπως έχετε ξεχάσει την δικαιολογία για να ερημώσει το «Πἰ» από αυτοκίνητα; Έχετε ξεχάσει την απαγόρευση προς τον Δεσπότη να ρίξει τον σταυρό στη θάλασσα, των Θεοφανείων, μην και βουλιάξει ο Δέσποτας μαζί με το «Πί» που ήταν έτοιμο να βυθισθεί στα τάρταρα τούυ πόντου; Θυμάστε ότι οι πάντες το είχαν πιστέψει; Θυμάστε τους ηλίθιους διαλόγους των ανυποψίαστων κατοίκων «ναι βέβαια, ποιος μπορεί να πάρει τέτοια ευθύνη! Και αν βουλιάξει ο λιμενοβραχίονας;», «Ανεπίτρεπτο! Να αρχίσει αμέσως υπεύθυνη μελέτη με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων επιστημονικών κλάδων, για την διάσωση του λιμανιού που κινδυνεύει, πριν είναι αργά», «Πολύ σωστή η απαγόρευση της ρίψης του Τιμίου Σταυρού από εκείνο το σημείο του λιμανιού, στη θάλασσα! Να προστατέψουμε τόν Δεσπότη!».


Τώρα τι διάβολο συνέβη και ξαφνικά εμφανίστηκε μια θηριώδης μπετονιέρα ακριβώς πάνω από την «σπηλαίωση» (ευτυχώς που δεν κάλεσαν σπηλαιολόγους για να μελετήσουν το κοίλωμα αυτό που είχε βάθος ένα μέτρο και κάτι εκατοστά), και πως δεν φοβήθηκε κανείς, μην και χαθεί ό κακόμοιρος ο οδηγός της μπετονιέρας που ανενημέρωτος κι ανυποψίαστος στεκότανε με των πολλών τόνων όχημά του, ακριβώς εκεί που είχαν απαγορεύσει να σταθεί ο Μητροπολίτης Αργολίδος; (Βέβαια ο αείμνηστος μητροπολίτης μας, είχε τελευταία πάρει κάποια κιλά, του άρεσαν βλέπετε οι μακαρονάδες του χριστιανού, γι αυτό και ο υπερβολικός φόβος των αρμοδίων μην και μπατάρει το λιμάνι). 
Έριξαν λοιπόν λίγο τσιμέντο, και αμέσως όλα ξεχάσθηκαν. Σε λίγες μέρες το λιμάνι δέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες, σε μία πανελλήνια έκθεση σκαφών αναψυχής, και όλα καλά. Ο φόβος να χαθεί το «Πί», είχε παρέλθει. Παρέμεινε όμως η απαγόρευση!  
Χωρίς δικαιολογία. Και κυρίως χωρίς αιδώ.

Θέμος Γκουλιώνης
Οφθαλμίατρος
Ναύπλιον 6.6.15


Δεν υπάρχουν σχόλια: