Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο Δημήτρης Κοδέλας δεν θα είναι υποψήφιος. Η Κ.Ο.Ε. δεν θα μετέχει των εκλογών ούτε αυτοτελώς, ούτε συνεργαζόμενη

2014: Από τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας"
Ο Δημήτρης Κοδέλας, τέως Βουλευτής Αργολίδας για δύο κοινοβουλευτικές συνόδους (με το ΣΥΡΙΖΑ), δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Αν και ο ίδιος το είχε δηλώσει παλαιότερα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική του υπαναχώρηση έναντι των προεκλογικών του δεσμεύσεων, οδήγησε τους βουλευτές που προήρχοντο από την ΚΟΕ, να αποστασιοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωσή του «δεν είχε καταγραφεί επαρκώς». Υπήρξαν πολλοί που τον πίεζαν να το ξανασκεφτεί και ακόμη περισσότεροι που θεωρούσαν βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Προφανώς, όλοι αυτοί αγνοούσαν το πολιτικό παρελθόν και την ιδεολογική συγκρότηση του Δημήτρη Κοδέλα.

Χωρίς ιδιαίτερη αναφορά, να θυμίσουμε ότι ο τέως Βουλευτής είναι οργανωμένος από τα μαθητικά του χρόνια, ότι ως φοιτητής της Γεωπονικής ήταν παρών στις όποιες φοιτητικές κινητοποιήσεις και ότι ως μέλος της «Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας» (Κ.Ο.Ε.), υπήρξε μαχητής πρώτης γραμμής και «την εκπροσώπησε χωρίς προϋποθέσεις». Οι πολιτικές του αποφάσεις ήταν ταυτισμένες με αυτές της ΚΟΕ και των υπολοίπων, συντρόφων του βουλευτών.
Χθες, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), ανακοίνωσε την απόφασή της να μην μετέχει στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο έχει αποχωρήσει, όσο και με τη Λαϊκή Ενότητα. Τονίζει δε ότι «δεν θα συμμετέχει στις εκλογές αυτές».
Ολόκληρη η ανακοίνωση, έχει ως εξής:
«Επειδή διάφορες φήμες κυκλοφορούν, η ΚΟΕ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ή να πάρει μέρος στα ψηφοδέλτια κάποιου εκλογικού σχηματισμού ή κομματικού φορέα.
Την ίδια στιγμή θα είναι παρούσα στις διεργασίες, στις συζητήσεις και στις προσπάθειες να υπάρξουν νέα εγχειρήματα που στόχος τους θα είναι η δίεξοδος του λαού και της χώρας από το καθεστώς της αποικίας-χρέους.
Θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση μέσα στις επόμενες μέρες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: