Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Να μειωθούν οι μισθοί Βουλευτών και Δικαστικών. Να περικοπούν οι κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα και να γίνουν οικονομικοί έλεγχοι από ανεξάρτητη αρχή

Πέτρος Τατούλης:
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Την ίδια στιγμή που η διεκδίκηση της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, εκ μέρους του, παραμένει ζωντανή, ζητά την μείωση των μισθών των βουλευτών, την περικοπή των πάσης φύσεως κρατικών επιχορηγήσεων και την διεξαγωγή ελέγχου στα οικονομικά των κομμάτων από ανεξάρτητη αρχή.
Αντίστοιχα, έχοντας ανοικτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη, στο στάδιο της έρευνας ή της διεξαγωγής δικών, δεν διστάζει να ζητά την μείωση των πάσης φύσεως αμοιβών των δικαστικών.
Και όλα αυτά, με επίσημο κείμενο – ψήφισμα που εισηγήθηκε και «κέρδισε», από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, χθες Δευτέρα 3η Αυγούστου.
Διαβάστε λεπτομέρειες:


«Οι πολίτες δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του προγράμματος, αν πρώτα δεν συντελεστεί άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30%, μείωση κατά 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων και πλήρη κατάργηση των έκτακτων επιχορηγήσεων και ανάθεση έρευνας σε ανεξάρτητη αρχή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων» ήταν η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, που υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.
«Δεν μπορούν οι βουλευτές να έχουν μόνο προνόμια τα 5 αυτά χρόνια και να μη συμμετέχουν στον επιμερισμό του κόστους αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η θέση της Περιφερειακής αρχής «είναι καθαρή και εξαρχής τέθηκε στην Ένωση Περιφερειών και σαν στόχο έχει να αναδιατάξει τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας».

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα ζητήσει και από άλλες κοινωνικά ευνοημένες ομάδες να συμμετάσχουν στον επιμερισμό των βαρών της αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας, όπως τους δικαστικούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: