Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τι θα πείτε κ.κ. βουλευτές αν κλείσει μονάδα εμφιάλωσης και επεξεργασίας αγελαδινού γάλακτος Μορέας;

Συνασπίσθηκαν, επένδυσαν, χρεώθηκαν, προσπάθησαν και έτυχαν. Μια μικρή αλλά φιλόδοξη μονάδα εμφιάλωσης και επεξεργασίας αγελαδινού γάλακτος, στήθηκε στην Αργολίδα και μέσα σε δύο χρόνια δημιούργησε 300 σημεία πώλησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το γάλα ΜΟΡΕΑΣ, το βρίσκει κανείς σε κάθε πόλη της Πελοποννήσου. Είναι πιο φρέσκο από τα άλλα που κυκλοφορούν στα Super Market και σαφώς πιο νόστιμο.
Παραμένει όμως άγνωστο αν θα μπορούμε να το βρίσκουμε και να το αγοράζουμε σε λίγους μήνες, μετά από τα μέτρα που αποδέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και έκαναν νόμο του ελληνικού κοινοβουλίου, με την ψήφο τους, οι βουλευτές κ.κ. Ανδριανός, Δήμας, Κωνσταντινόπουλος και Γρηγοράκος, κ.α.
Διαβάστε τα όσα αποκαλύπτει ο τέως βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ (επισήμως προσμετράται ακόμη στην δύναμή του) Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο και αφορούν την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος καθώς και για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν.


Δημήτρης Κοδέλας
ΚΟΔΕΛΑΣ: Τι προβλέπει η Ρύθμιση για το Γάλα
«Με τον Νόμο Χατζηδάκη (4254/2014) καταργήθηκε ο χαρακτηρισμός «Φρέσκο» και διευρύνθηκε η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος από τις 5 στις 7 μέρες. Με τη νέα ρύθμιση απελευθερώνονται πλήρως οι ημέρες ζωής του γάλακτος οι οποίες θα ορίζονται πλέον από τον κάθε παρασκευαστή!
Το συγκεκριμένο μέτρο είναι η απόλυτη υιοθέτηση της απαράδεκτης πρότασης του ΟΟΣΑ. Μάλιστα ακόμα και στην Έκθεση του ΟΟΣΑ διαπιστωνόταν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση «θα έχει αρνητική επίδραση στις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες» και ομολογούσε ότι η προτεινόμενη αλλαγή «προτείνεται χωρίς να υπάρχει ανάλυση κόστους οφέλους και χωρίς να λαμβάνονται  υπ’ όψιν οι αρνητικές συνέπειες για τους παραγωγούς».

Η παραπάνω ρύθμιση ευνοεί τις αθρόες εισαγωγές και καταστρέφει την εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος η οποία ήδη βρίσκεται στις 600 χιλιάδες τόνους καλύπτοντας λιγότερο από το ήμισυ των αναγκών τη χώρας σε γάλα και τυροκομικά προϊόντα. Επιπλέον, θα συμβάλει στην διατροφική υποβάθμιση και στον κατακλυσμό της αγοράς από μεγάλης διάρκειας ζωής, χαμηλότερης διατροφικής αξίας, εισαγόμενο γάλα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε Δάκογλου δε γράφει για το Αδριανό που το ψίφησε;