Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Δημιουργούν κόμμα Ειδικού Σκοπού: "Νομιμοποιείστε την χρήση της κάνναβης"

Αν και ο υπέρμαχος της ελεύθερης καλλιέργειας κάνναβης (για ιδία χρήση), Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι βλέπει θετικά την συνεργασία με την Φώφη Γεννηματά, οι οπαδοί της νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση δεν λένε να το βάλουν κάτω και προχωρούν μόνοι τους.
Περίπου 4.000 άτομα, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνουν έτοιμοι να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την ίδρυση του πρώτου κόμματος με σκοπό την νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης στην Ελλάδα.


Όπως οι ίδιοι λένε, «Είμαστε μια ομάδα πολιτών που αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κινήσουμε τις διαδικασίες για την ίδρυση πολιτικού κόμματος, με την επωνυμία «Κόμμα Κάνναβης Ελλάδας» (Cannabis Party of Greece). Είμαστε κόμμα ειδικού σκοπού, με κύριο αίτημα μας της νομιμοποίηση της Κάνναβης (χρήσης και καλλιέργιας) για βιομηχανική, φαρμακευτική και ψυχαγωγική χρήση, με την κατάλληλη τροποποίηση του υπαρχόντων νομικού και θεσμικού πλαισίου».

Βέβαια, η καλλιέργεια και η χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς επιτρέπεται, υπό περιορισμούς και ήδη προωθείται μεγάλη επένδυση σε νησί για τον σκοπό αυτό. Επομένως, γίνεται φανερός ο απώτερος στόχος των αιτούντων την χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: