Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ζωόφιλοι παρέλασαν με τα κατοικίδια τους, στο Ηράκλειο Κρήτης

Χθες, 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους στην κοινωνία των ανθρώπων, φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο Κρήτης συνδιοργάνωσαν το πρώτο “Animal Parade”.
Οι εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων «Ζωόφιλη Δράση», «Λέσχη Λαμπραντόρ Κρήτης», «Boxer Fans Crete» και των φιλοζωικών κλαμπ «Pincher Heraklion Club», «Jack Russell Terrier Heraklion Club», «Cretan Cocker Spaniel Club», «Cane Corso Creta», «Ομάδα Φίλων Ντόπερμαν Ηρακλείου» κάλεσαν τους φιλόζωους Ηρακλειώτες να προσέλθουν παρέα με τα ζωάκια τους στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο για να παρελάσουν μαζί τους στο κέντρο της πόλης.

Δεκάδες φιλόζωοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λέσχης Λαμπραντόρ Κρήτης και της Ζωόφιλης Δράσης και παρέλασαν μαζί με τα τετράποδα τους από την πλατεία Ελευθερίας έως τη Λότζια.
Στόχος της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης ήταν να περάσει το μήνυμα της συμφιλίωσης ζώων και ανθρώπων, της καλύτερης συμβίωσης στο αστικό περιβάλλον, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των τετράποδων φίλων μας και να συγκεντρώσει τρόφιμα και εξοπλισμό για την καλυτέρευση της ζωής των αδέσποτων ζώων της πόλης του Ηρακλείου.  
Η παρέλαση είχε κατάληξη το Δημαρχείο της πόλης όπου το Σωματείο Εθελοντών Μέριμνας Ζώων «Ζωόφιλη Δράση» διοργάνωσε μπαζάρ και γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και πολλά δρώμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: