Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η Κόρινθος συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την ναυμαχία της Σαλαμίνας

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Επετειακές εκδηλώσεις για την ναυμαχία της Σαλαμίνας, που πραγματοποιήθηκαν στον ιστορικό αυτό χώρο, την προηγούμενη Τετάρτη στις 12 μ.μ., παρουσία πολλών επισήμων αλλά και πλήθος κόσμου.
Μεταξύ των προσκεκλημένων, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, 25 Πρέσβεις και Πρόξενοι από όλο τον κόσμο και οι δημοτικές Αρχές των 23 αδελφοποιημένων πόλεων-κρατών που έλαβαν μέρος στην αρχαιότητα στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.


Εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων παρέστη ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σταύρος Κεφάλας ο οποίος, αφού έριξε στεφάνι στο αρχαίο λιμάνι της Σαλαμίνας, παρέλαβε μετά από το Τελετουργικό, το Λάβαρο των Σαλαμινομάχων από τον Δήμαρχο  Μεγαρέων κ. Σταμούλη. 
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Δήμος Κορινθίων  αναλαμβάνει για εφέτος, το λάβαρο των Σαλαμινομάχων, με την υποχρέωση να το  παραδώσει μετά από ένα έτος, σε μια από τις 23 πόλεις- κράτη που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ανάλογα με τη ναυτική τους δύναμη.
Ο Δήμος Κορινθίων είναι ένας από τους 23 Αδελφοποιημένους Δήμους του Συνδέσμου των Σαλαμινομάχων, του οποίου στόχος είναι η προστασία, ανάδειξη και παγκόσμια προβολή της ιστορικής αυτής  ναυμαχίας.
Ιστορικά οι αρχαίοι Κορίνθιοι συμμετείχαν  στη νικηφόρα  ναυμαχία της Σαλαμίνας με  40  τριήρεις, συμβάλλοντας και αυτοί αποφασιστικά στη  επιτυχή έκβαση της μάχης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: